Primăria Sectorului 4 a dat în folosinţă 48 de noi locuinţe de la ANL

Primăria Sectorului 4 a dat în folosinţă alte 48 de noi locuinţe de la ANL, astfel că 150 de tineri s-au mutat în casă nouă

48 de locuinţe noi, constând în 36 de apartamente cu două camere şi 12 garsoniere, situate pe Şoseaua Vitan-Bârzeşti, în cel de-al treilea bloc ANL construit în Sectorul 4, au fost date în folosinţă, în urmă cu câteva zile, de către Primăria Sectorului 4, unor familii care aveau nevoie de o casă, în baza unor contracte de locaţiune pentru următorii 5 ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă un an, prin act adiţional.

Locuinţele au o suprafaţă totală desfăşurată cuprinsă între 45 şi 70 de metri pătraţi, sunt racordate la reţelele de utilităţi, electrice şi comunicaţii şi au toate dotările necesare.

Pentru folosirea lor, noii locatari vor plăti o chirie lunară ce se stabileşte în funcţie de venitul minim net obţinut pe membru de familie, şi însemnând o sumă cuprinsă între 50 şi maximum 300 de lei. Totodată, legea le dă posibilitatea acestora să-şi cumpere locuinţele ce le-au fost repartizate, dacă îndeplinesc condiţiile stabilite de lege. Astfel, locuinţele trebuie să figureze în cartea funciară, iar locatarii să folosească spaţiul timp de cel puţin un an de zile neîntrerupt.

Primar Baluta„Este un lucru îmbucurător că aceste familii, cu mulţi copii, au în sfârşit o casă, cu o chirie subvenţionată în momentul acesta şi cu posibilitatea de a o cumpăra la un preţ preferenţial. Mi se pare esenţial să sprijinim familiile tinere să aibă condiţii normale, să aibă mulţi copii, pentru că nu doar Sectorul 4 reuseşte să se dezvolte în felul acesta, ci este un lucru foarte important pentru România”, a declarat Daniel Băluţă, Primarul Sectorului 4.

În total, aproape 200 de dosare sunt înregistrate în acest moment la Primăria Sectorului 4 pentru locuinţe ANL, cele mai vechi cereri fiind depuse încă din 2006.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati