Primăria Sectorului 4 amenajează patru noi creșe

Primăria Sectorului 4 începe amenajarea a 4 noi creşe, în locul sediilor în care, în momentul de faţă, funcţionează Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 4, Direcţia Generală de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 precum şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4.

Cu o suprafaţă totală desfăşurată de aproximativ 10 mii de metri patrati, şi având o capacitate de 1.000 de locuri noi, cele 4 creşe vor dubla practic numărul locurilor deja existente şi vor veni astfel în ajutorul părinţilor care nu au cu cine să-i lase pe cei mici, în timpul serviciului.

Aproximativ 1.000 copii sunt îngrijiţi şi beneficiază, în momentul de faţă, în cele şapte creşe aflate în subordinea DGASPC Sector 4.

Numai la începutul acestui an şcolar, s-au înregistrat 2.100 de cereri noi pentru înscrierea copiilor la cresă, pentru cele 1.000 de locuri disponibile. Dintre acestea, însă, doar 400 de cereri au putut fi soluţionate, având în vedere obligativitatea asigurării unei distanţe mult mari mari între copii.

Această capacitate, existentă deja, va fi dublată prin amenajarea noilor spaţii educaţionale, în sediile în care, în momentul de faţă, îşi desfăşoară activitatea Poliţia Locală Sector 4, DGASPC Sector 4 şi DGITL Sector 4, şi care, vor fi reconfigurare şi transformate în creşe pentru copii, urmând ca instituţiile mai sus menţionate să fie relocate în spaţii corespunzătoare în care activităţile administrative să se desfăşoare în condiţii normale.

Mai mult, o altă creşă va fi extinsă, pentru a putea primi mai mulţi copii în îngrijire, într-un mediu sănătos în care cei mici să-şi poată petrece timpul în mod util şi plăcut în compania altor copii de vârste apropiate şi în care părinţii să-i lase în siguranţă.

„Este important pentru părinţi să ştie că vor avea unde să îşi lase copiii în siguranţă în timpul în care ei sunt la serviciu. De aceea trebuie să rezolvăm deficitul de locuri de creşe în sectorul 4. Patru noi creşe, adică încă 1000 de locuri reprezintă un prim pas către rezolvarea acestor probleme. Creşele vor fi amenajate la standarde europene, astfel încât micuţii vor avea parte de cele mai bune condiţii”, a declarat Daniel Băluţă, Primarul Sectorului 4.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati