Primăria Sectorului 4 anunță noi măsuri în cazul școlilor în care au apărut cazuri de coronavirus

Primăria Sectorului 4 anunță noi măsuri de urgenţă pentru dezinfectarea unităţilor de învăţământ în care sunt confirmate cazuri de SARS-COV-2. În ultima zi, opt persoane din cinci unităţi de învăţământ au fost testate pozitiv. La Şcoala Gimnazială nr.79, care se află deja în scenariul roşu de funcţionare, încă patru cazuri au fost confirmate pozitiv.

Unităţile şcolare în care au fost confirmate cazuri SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore sunt următoarele:

* Şcoala Gimnazială „Mărţişor” – un cadru didactic;

* Şcoala Gimnazială nr. 108 – un elev;

* Şcoala Gimnazială nr. 79 – un elev, două cadre didactice şi un angajat ce face parte din personalul auxiliar;

* Şcoala Gimnazială nr.97 – un elev şi un profesor;

* Şcoala Gimnazială nr.308 – un elev.

Măsurile au fost dispuse împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile.

În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile.
La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati