Primăria Sectorului 4 începe astăzi lucrările la noua staţie de metrou de pe Şoseaua Berceni

Primăria Sectorului 4 începe lucrările la noua staţie de metrou de pe Şoseaua Berceni și spune că șantierul reprezintă „cel mai important proiect realizat vreodată de o administaţie locală”.

Începând de luni, ora 10.00, vor fi demarate lucrările la noua staţie de metrou care va fi construită pe Şoseaua Berceni. Acţiunea va debuta cu devierea reţelelor de utilităţi aflate în trama stradală, astfel că traficul pe această arteră cu patru benzi va fi restricţionat pentru 45 de zile.

Trebuie menţionat faptul că în toată această perioadă de o lună şi jumătate, şoferii care tranzitează Şoseaua Berceni trebuie să circule cu mare atenţie, pentru că cele două benzi de circulaţie de ieşire din Bucureşti vor fi închise. Traficul va fi restricţionat pe o lungime de 500 de metri între sediile companiilor Toyota şi CanPack.

De altfel, restricţiile de circulaţie sunt aplicate în coordonare şi cu avizul Brigăzii de Poliţie Rutieră a Municipiului Bucureşti.

„Este un pas extrem de important pe care Primăria Sectorului 4 îl face la începutul acestui an. De mâine, ne apucăm de treabă! Începem lucrările la noua staţie de metrou de pe Şoseaua Berceni. O perioadă vom fi nevoiţi să circulăm cu restricţii, însă trebuie să avem răbdare şi să conducem cu atenţie. Realizarea acestei staţii va aduce extrem de multe beneficii comunităţii noastre, de aceea trebuie să fim cumpătaţi pe parcursul desfăşurării acestor lucrări”, a declarat Daniel Băluţă, Primarul Sectorului 4.

Noua staţie de metrou care se va întinde pe o lungime de 1,6 kilometri va fi construită între staţia Berceni, actualul capăt de linie al magistralei 2 de metrou şi Şoseaua de Centură. Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje şi va avea şase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a şoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

În imediata apropiere va fi amenajată o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită de toţi cei care vor să ajungă în centrul Capitalei şi folosesc ca mijloc de transport metroul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati