Primăria Sectorului 4, lucrări pentru fluidizarea circulației. Mai multe locuri de parcare și sensuri unice în sector – FOTO

Primăria Sectorului 4 creează sute de noi locuri de parcare și amenajează sensuri unice pentru fluidizarea circulației, potrivit unui comunicat de presă.

După ce, în Sectorul 4 al Municipiului București au fost finalizate proiecte de infrastructură mare, ce au presupus fluidizarea traficului prin lărgirea bulevardelor din zona de sud a Bucureștiului, autoritatea locală a demarat implementarea aceleiași viziuni de resistematizare a circulației rutiere și pe rețeaua secundară de străzi.

Astfel, au fost încheiate recent lucrări similare, de reorganizare a modului de circulație prin instituirea de sensuri unice și de reconfigurare a părții carosabile, astel încât să poată fi amenajate, paralel cu calea de rulare, și noi locuri de parcare.

Investițiile, ce fac parte, alături de alte tipuri de lucrări, din așa-numitul concept de “Regenerare urbană”, au vizat rețeaua de artere secundare cuprinsă în perimetrul Str. Reșița – Str. Huedin – Bd. Constantin Brâncoveanu – Str. Izvorul Rece și cea cuprinsă în interiorul zonei delimitate de Str. Grădiștea – Str. Uioara – Str. Luică – Str. Reșița.

  • Aici, circulația rutieră a fost organizată în sens unic, pe următoarele artere: Aleea Țebea, Str. Izvorul Mureșului, Str. Izvorul Crișului, Str. Grădiștea, Str. Uioara, Str. Coștila, Aleea Ucea și pe alte alei de legătură care asigură accesul către blocurile de locuințe.

Pe lângă avantajele pe care le oferă circulația vehiculelor în sens unic: fluență sporită, reducerea conflictelor între autovehicule în intersecții, redistribuirea valorilor de trafic etc., ca urmare a lucrărilor executate, au fost amenajate și peste 350 de noi locuri de parcare de reședință, ce urmează a fi înglobate în plaforma digitală dedicată parcărilor și alocate celor care locuiesc în zonă și care au solicitări în așteptare.

Acest tip de abordare a spațiului urban nu este singular la nivelul Sectorului 4.

Astfel, autoritatea locală va continua implementarea și a altor proiecte similare, în zonele care vor fi resistematizate ca atare, în urma studiilor de trafic întocmite de către specialiști.

În prezent, se execută lucrări de sistematizare prin crearea de sensuri unice și înființarea a peste 300 de noi locuri de parcare de reședință, în zona delimitată de bulevardele Alexandru Obregia, Constantin Brâncoveanu și străzile Nițu Vasile și Târnava Mică.

Reconfigurarea arterelor de circulație mai sus menționate vine astfel în completarea acțiunilor similare finalizate deja în prima jumătate a acestui an, în “Triunghiul Berceni” și cartierul Tineretului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati