Primăria Sectorului 4 și CJ Giurgiu vor să facă un aeroport în zona de sud a Capitalei, ”mai mare decât cel din Brașov”

0
399
Imagine de Markus Winkler de la Pixabay

Primarul Sectorului 4 din București anunță că a bătut palma cu Consiliul Judeţean Giurgiu într-un proiect ce prevede construirea unui aeroport internațional în zona de sud a Capitalei.

Prin construcția unui nou aeroport, autoritățile locale spun că vor să reducă decalajul major de dezvoltare între nordul şi sudul oraşului.

„Astăzi am bătut în cuie, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, cel mai nou proiect de infrastructură pe care-l vom derula în sudul Capitalei. Este vorba despre construcţia unui aeroport pe care comunitatea noastră, a celor din Sectorul 4, împreună cu Consiliul Judeţean Giurgiu, îl vor realiza împreună”, a declarat miercuri primarul Daniel Băluță.

În următoarea lună, urmează să fie demarate studiile de prefezabilitate şi fezabilitate, arată sursa citată.

Băluță a precizat că viitorul aeroport trebuie să fie mai mare decât cel din Braşov, pentru că deserveşte un număr mai mare de judeţe, cu o populaţie mai mare.

„Conform proiectului, trebuie să aibă atât terminale de pasageri, cât şi de cargo. Împreună cu autorităţile statului şi după studiile de specialitate, vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult să fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Dacă nu reuşim să-l facem atât de mare, măcar două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni.”, a declarat edilul de la Sectorul 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.