Primăria Sectorului 4: Situație revoltătoare în parcările de utilitate publică

O situație ciudată se întâlnește în Sectorul 4 al Capitalei, acolo unde au fost amenajate mai multe parcări și date în folosință cu titlu gratuit, însă sunt distruse frecvent de către șoferi.

”Situație revoltătoare în parcările de utilitate publică din Sectorul 4 al Capitalei. Construite de la zero, modernizate și dotate conform ultimelor standarde, noile parcări sunt distruse contant de cei care refuză practic să le utilizeze în mod civilizat.

Cele mai avariate dotări sunt sistemele de acces/ieșire, chiar dacă acestea se află montate în parcari publice a căror utilizare, în momentul de față, este gratuită. Chiar și așa, însă, în ultimele imagini surprinse de camerele de supraveghere, se vede clar cum șoferii fortează intrarea în parcare, deși accesul este foarte ușor, dacă noile dotări ar fi folosite în mod corespunzător.

Astfel, unui sofer care vrea să-și lase autoturismul într-o parcare publică, i se emite un tichet, de la un automat situat lângă bariera de intrare. Același tichet, scanat la automatul de lângă bariera de ieșire, permite ridicarea automată a barierei și părăsirea parcării. Lucrul acesta nu a fost pe deplin înteles de toți soferii, fapt pentru care, numai în ultimele 2 luni, 10 bariere montate în parcările publice din sector, precum Pridvorului, Alunișului, Berceni, Nițu Vasile, Iriceanu si Piata Sudului, au fost distruse.

Oamenii fie au forțat intrarea în parcare, fie au încercat să plece cu mașina, trecând pe sub barieră, desi nu se percepe niciun tarif pentru orele de staționare.

Astfel de comportamente nu au rămas nesancționate, pentru că oamenii legii i-au identificat pe cei care au produs aceste pagube. Aceștia au primit amendă pentru distrugerea bunurilor aparținând domeniului public și vor suporta costurile lucrărilor de reparații.”, arată Primăria Sectorului 4.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati