Primăria Sectorului 5 a cumpărat pentru cinci școli echipamente care facilitează accesul la educație

Primăria Sectorului 5 a achiziţionat prin proiectul „Dezvoltăm profesori – Dezvoltăm viitorul”, finanţat din fonduri europene nerambursabile, mai mult echipamente ce facilitează accesul la educaţie.

Astfel, profesorii şi elevii din 5 unităţi de învăţământ ce fac parte din proiect, beneficiază, începând de astăzi, de următoarele echipamente:

– Videoproiector;

– Laptop-uri;

– TV;

– Stand TV şi videoproiector;

– Cameră videoconferinţă;

– Licenţe.

Setul de echipamente IT este de nivel mediu, cu un grad ridicat de fiabilitate. Aparatura va fi folosită în scopul organizării în mediul online, a workshop-urilor, atelierelor de lucru şi a vizitelor de bune practici în cadrul cărora vor fi desfăşurarea următoarelor activităţi:

– Organizarea de workshopuri de diseminare şi facilitare a schimbului de idei (5 workshopuri).

– Organizare de vizite de schimburi de bune practici (15 vizite/an).

– Organizarea şi desfăşurarea de ateliere lucru cu actorii cheie de la nivelul sectorului şi municipiului, cu scopul de a crea şi întări relaţiile între comunitate şi şcoli.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a îmbunătăţi calitatea şi accesul echitabil la educaţie, prin dezvoltarea competenţelor a 90 de cadre didactice, personal de sprijin şi 5 manageri şcolari care îşi desfăşoară activitatea în 5 unităţi de învăţământ din Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti.

Îndeplinirea acestui obiectiv a fost asigurată prin participarea personalului didactic, la programe/acţiuni educaţionale destinate în special copiilor cu grad crescut de risc educaţional în scopul reducerii şi prevenirii părăsirii timpurii a şcolii. După suspendarea proiectului în contextul pandemiei COVID19, echipa de proiect a decis să găsească o soluţie pentru derularea activităţilor asumate prin Cererea de Finanţare, motiv pentru care a decis achiziţionarea echipamentelor mai sus menţionate. Acestea au ajuns la următoarele unităţi de învăţământ:

– Şcoala Gimnazială Specială nr. 9;

– Şcoala Gimnazială „Petrache Poenaru”;

– Şcoala Gimnazială nr. 144 (grădiniţa şi şcoala);

– Şcoala Gimnazială nr. 136;

– Şcoala Gimnazială „George Călinescu”.

„Mă bucur că avem posibilitatea să dotăm mai multe şcoli din Sectorul 5 pentru ca procesul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Elevii şi profesorii merită tot ce e mai bun pentru că educaţia este o prioritate pentru instituţia pe care o conduc. Am profitat de acest proiect finanţat din fonduri europene pentru a investi în instituţiile de învăţământ. În perioada următoare vom depune documentele necesare pentru proiecte similare. Vom încerca să dotăm toate şcolile la cele mai înalte standarde.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati