Primăria Sectorului 5 a devenit membru CIVIS – Alianţa Universitară Civică Europeană

Primăria Sectorului 5 a devenit, în premieră, membru CIVIS – Alianţa Universitară Civică Europeană. Primarul Daniel Florea este singurul edil din România care a fost invitat să participe la inaugurarea biroului de reprezentare al Universităţii Civice Europene.

Evenimentul s-a desfăşurat la Bruxelles, la sediul Universităţii Libere din Bruxelles şi la cel al Comitetului European al Regiunilor, reprezentând o primă întâlnire între UB/CIVIS şi reprezentanţii autorităţilor locale şi teritoriale ale regiunilor în care universităţile noastre se regăsesc, întâlnire care va propune o consultare reciprocă pentru stabilirea de reţele de acţiune.

Situat în Usquare, noul campus urban al Universităţii Libere din Bruxelles este centrat pe conceptele de dezvoltare sustenabilă şi implicare cetăţenească. Totodată, aflat în imediata apropiere a Instituţiilor Europene, acest spaţiu este conceput pentru prezenţa pe termen lung a Universităţii Civice Europene în Bruxelles, ca actor esenţial în peisajul „Universităţii Europene”.

Cunoscut fiind faptul că pe raza Sectorului 5 îşi au sediile instituţii importante de învăţământ superior printre care amintim Facultatea de Drept, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Biologie, Academia Tehnică Militară, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, prezenţa Primarului Daniel Florea este cu atât mai reprezentativă, acesta răspunzând invitaţiei adresate de Universitatea Bucureşti, de a lua parte la acest eveniment deosebit de important pentru mediul universitar european, din care, cu mândrie, face parte şi ţara noastră.

Mai mult decât atât, Universitatea Bucureşti a fost selectată de către Comisia Europeană în cadrul iniţiativei pentru Reţele de Universităţi Europene. Astfel, CIVIS este unul dintre cele 17 consorţii Europene învestite cu misiunea de a aborda provocările civice societale. Formată din opt parteneri, Universitatea Aix Marseille, Universitatea Naţională şi Kapodistriană din Atena, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea Autonomă din Madrid, Universitatea Sapienza din Roma, Universitatea din Stockholm şi Universitatea Eberhard Karls din Tubingen, alianţa CIVIS va acorda o atenţie deosebită implicării universităţilor în dinamica locală şi regională, ca parte civică pentru viitor.

Florea„Sunt deosebit de onorat să reprezint, în premieră, Sectorul 5 şi România, la un eveniment de o asemenea anvergură. Mulţumesc pentru invitaţia adresată şi pentru încrederea manifestată de Universitatea Bucureşti, un partener alături de care Primăria Sectorului 5 desfăşoară proiecte importante pentru dezvoltarea tinerilor, printre care aş aminti de cel prin care acordăm lunar burse în cuantum de 500 de lei pentru 500 de studenţi din Sectorul 5. Pasul întreprins astăzi deschide şi mai larg porţile tinerilor din ţara noastră, pentru colaborări universitare europene, care să arate lumii întregi că suntem mândri de performanţele lor”, a spus Florea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati