Primăria Sectorului 5 a început somarea persoanelor care deţin garaje pe domeniul public

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus ca poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcţii să se deplaseze în teren în vederea verificării respectării prevederilor legale a construcţiilor de tip garaj din strada Uranus nr. 98, bloc U8.

Potrivit administraţiei locale, în urma controalelor s-au identificat mai multe garaje, copertine şi alte amenajări cu destinaţia de garaj, executate pe domeniul public sau privat al Municipiului Bucureşti pe raza sectorului 5.

”Acestea vor fi desfiinţate pe cale administrativă, în acord cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii cu modificările şi completările ulterioare, urmând ca pe acelaşi amplasament să fie amenajate noi locuri de parcare”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform primelor estimări, pe locul în care sunt aproximativ 20 de garaje, vor putea fi construite în jur de 40 de noi locuri de parcare.

Serviciul Disciplină în Construcţii va continua efectuarea de verificări în vederea identificării tuturor construcţiilor tip garaj edificate fără autorizaţii de construire pe domeniul public sau privat al Municipiului Bucureşti pe raza sectorului 5, precizează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati