Primăria Sectorului 5 anunță concedieri după modul deficitar de deszăpezire a străzilor

Primăria Sectorului 5 anunță concedieri după ce Cristian Piedone a sesizat o serie de nereguli privind modul în care a fost efectuată deszăpezirea străzilor. Astfel, în urma unui control pe raza teritorială a sectorului, edilul a constatat că din cele aproape 40 de utilaje disponibile, pe teren erau doar 16. Cristian Popescu Piedone a solicitat să li se desfacă contractul de muncă celor care se fac vinovați de această situație.

Astfel, Primarul Sectorului 5 a dispus ca Directorul Executiv al Corpului de Control al Primarului, Bogdan Dragomirescu, City Managerul Sectorului 5, Iulian Cârlogea și Directorul General Adjunct al Poliției Locale Sector 5, Florin Chioran să se deplaseze pe raza sectorului pentru o acțiune de control. Aceștia au că zăpadă depusă pe carosabil nu a fost curățată de angajații Salubrizare Fapte 5 S.A.

În urma controlului desfășurat pe teren s-a constatat că insuficiența utilajelor de deszăpezire comparativ cu numărul total de utilaje disponibile. Mai exact, pe teren acționau 14 utilaje cu plug și sărăriță și 2 utilaje de dimensiuni reduse, fapt ce contravine „Sintezei de utilaje de deszăpezire Salubrizare stradală 2020-2021”, în cadrul căreia sunt înscrise 38 de utilaje dintre care 21 prevăzute cu sărăriță.

De asemenea, a fost constatată lipsa din teren a personalului responsabil cu acțiunea de deszăpezire.

Astfel a fost stabilită în unanimitate desfacerea contractului de muncă în ceea ce-l privește pe Cătălin Ginel Stoian, șeful Serviciului Transport și Mecanizare din cadrul societății Salubrizare Fapte 5 S.A, care nu s-a prezentat la fața locului deși a fost contactat de Directorul Corpului de Control al Primarului. S-a constat că acesta nu și-a îndeplinit atribuțiile din fișa postului.

Totodată, Comisia Disciplinară s-a întrunit și pentru Directorul Salubrizare Fapte 5 S.A., Ioan Kern.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati