Primăria Sectorului 5, cerere de finanţare pentru amenajarea de piste pentru biciclete, prin PNRR

0
161
sursa foto: Facebook - Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Primăria Sectorului 5 a depus o cerere de finanţare la Administraţia Fondului pentru Mediu, în valoare totală de 53.542.894,51 lei, pentru amenajarea de piste pentru biciclete, în cadrul apelului de proiecte reglementat prin Ordinul nr. 2506 din 22 Septembrie 2022 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de realizare a pistelor pentru biciclete.

Proiectul ”Dezvoltarea mobilității nemotorizate prin investiții în infrastructura pentru bicicliști în Sectorul 5, al Municipiului București” vine în completarea celorlalte proiecte ale Primăriei Sectorului 5 care vizează dezvoltarea transportului ecologic. Valoarea totală a proiectului este de 53.542.894,51 lei, inclusiv TVA, din care:

  • 994.029,00 lei – finanțare de la Administraţia Fondului pentru Mediu
  • 548.865,51 lei – contribuția Consiliului Local Sector 5 București

Obiectivul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii velo în România prin finanţarea pistelor de biciclete, iar scopul programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării transportului nepoluant, concomitent cu reducerea traficului motorizat, scrie ecopolitic.ro.

Finanţarea Programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (GES) încasate la Fondul pentru mediu în limita creditelor de angajament şi bugetare prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii.

Rata de finanțare în cazul investițiilor aferente Programului de realizare a pistelor pentru biciclete este de 100% din cheltuielile eligibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.