Primăria Sectorului 5 continuă colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase și electrice

Primăria Sectorului 5 continuă colectarea deșeurilor voluminoase și electrice, în ultima zi de sâmbătă, potrivit unui comunicat de presă. Astfel, angajații societății Salubrizare vor colecta gratuit deșeurile voluminoase (mobilier, obiecte sanitare, saltele etc.) care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare.

Acest lucru se va întâmpla conform unui program separat, în baza unei solicitări în prealabil, la adresele de e-mail reclamatii@salubrizare5.ro sau dispecerat@salubrizare5.ro.

În data de 28 august 2021, în intervalul orar 08.00-14.00, se va desfășura acțiunea de colectare a deșeurilor voluminoase și a celor electrice.

Locuitorii din Sectorul 5 care au de aruncat astfel de deșeuri sunt rugați să le depoziteze la ghenele din spatele blocurilor (în cazul celor care locuiesc la bloc) sau în fața curților (în cazul celor care locuiesc la casă).

De asemenea, Primăria Sectorului 5 a demarat încă de luna trecută și colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice (DEEE), deoarece acestea reprezintă un risc cu potențial toxic pentru mediul înconjurător, mai spune sursa citată.

Prin predarea selectivă a deșeurilor electrice împreună cu cele voluminoase, se respectă prevederile art.49 (alin 1), din Legea cadru a deșeurilor nr.211/2011, completată de OUG nr.5/2015, privind deșeurile de echipamente electrice și electrocasnice, precum și atingerea obiectivelor de reutilizare, reciclare și valorificare potrivit Directivilor(UE) cu privire la DEEE.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati