Primăria Sectorului 5 dezvoltă infrastructura de reîncărcare pentru vehicule electrice sau hibrid

0
134
sursa foto: Unsplash

Primăria Sectorului 5 susţine dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi/sau hibrid plug-in.

  • În acest sens, a depus la Administraţia Fondului pentru Mediu un proiect în vederea instalării unor puncte de încărcare a vehiculelor electrice în sector.

Valoarea totală a proiectului „Mobilitate verde in Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti – puncte de încărcare vehicule electrice” este în cuantum de 10.698.395,50 lei inclusiv TVA, dintre care 8.996.765 lei este finanţare nerambursabilă.

Scopul programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice şi vizează dezvoltarea transportului ecologic, prin instalarea de staţii de reîncărcare cu putere normală, respectiv staţii de reîncărcare cu o putere de minimum 3,7 kW şi maximum 7,3 kW şi staţii de reîncărcare cu o putere de minimum 7,4 kW şi maximum 22 kW.

Finanţarea Programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul pentru mediu, în limita creditelor de angajament şi bugetare prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu.

Rata de finanţare în cazul investiţiilor aferente Programului privind dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi/sau hibrid plug-in în localităţi, prin instalarea de staţii de reîncărcare cu putere normală este de 100% din cheltuielile eligibile.

Suma maximă finanţată pentru instalarea unei staţii de reîncărcare reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile şi este de:

a) 20.000 lei pentru o staţie de reîncărcare cu o putere de minimum 3,7 kW şi maximum 7,3 kW;

b) 60.000 lei pentru o staţie de reîncărcare cu o putere de minimum 7,4 kW şi maximum 22 kW.

Proiectul „Mobilitate verde în Sectorul 5 al Municipiului Bucuresti – puncte de încărcare vehicule electrice”, este complementar cu cel aprobat de Consiliul Local al Sectorului 5 în data de 27.06.2022. Fondurile acestor proiecte sunt nerambursabile, iar ambele apeluri de proiecte sunt competitive, avându-se în vedere punctuajul şi principiul primul venit, primul finanţat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.