Primăria Sectorului 5 oferă subvenţii de până la 25.000 de euro pentru 15 afaceri noi

Persoanele fără posibilităţi care îşi doresc să deschidă o afacere proprie în zona marginalizată Amurgului vor putea primi subvenţii de până la 25.000 de euro printr-un proiect iniţiat de Primăria Sectorului 5, finanţat prin fonduri europene nerambursabile.

Subvenţiile vor fi acordate pentru 15 afaceri noi, în cadrul unui concurs competitiv de proiecte, organizat ca urmare a implementării programului „Regenerare Urbană Amurgului”, anunță administrația locală printr-un comunicat de presă.

Planurile de afaceri se vor depune pe platforma informatică dedicată proiectului, la adresa: https://rua.sector5.ro/, în perioada 12 – 22 aprilie, şi vor fi supuse aprobării unei comisii de selecţie, pe baza unor criterii, în cadrul unui proces „transparent” şi „nediscriminatoriu”. Comisia de selecţie va include reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai patronatelor din aria de implementare a proiectului.

Pe lângă evaluarea eligibilităţii tehnico-financiare, fiecare solicitant va fi invitat să-şi susţină ideea de afaceri în cadrul unui interviu.

Pentru subvenţia acordată este obligatorie angajarea a minimum o persoană în cadrul afacerii sprijinite. Afacerile înfiinţate trebuie să funcţioneze minimum 12 de luni pe perioada implementării proiectului şi să asigure o durată de sustenabilitate de minimum 7 luni ulterior. Perioada de sustenabilitate presupune continuarea funcţionarii afacerii, inclusiv obligaţia menţinerii locului de muncă ocupat.

Pentru a putea primi banii, persoanele solicitante trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, printre care: să depună un plan de afaceri, să fie o persoană aflată în risc de sărăcie şi excluziune socială, să înfiinţeze o afacere neagricolă în zona Amurgului. Informaţii complete se găsesc pe pagina de internet a concursului www.rua.sector5.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati