Primăria Sectorului 6 a amenajat o mică „Fontana Di Trevi” în Piața Veteranilor – FOTO

Primăria Sectorului 6 a transmis, într-o postare pe pagina de Facebook, că a amenajat în cartierul Millitari, mai exact în Piața Veteranilor, o mică „Fontana Di Trevi”.

Aceasta are 1,5 metri înălțime și aproximativ doi metri în diametru. Și în ea se strâng monede de la trecătorii ce speră la îndeplinirea unui dorințe.

Sursa foto: Facebook/Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a făcut un scurt istoric a originalei „Fontana Di Trevi” care se află la la Roma:

  • „Se zice că dacă arunci un bănuț într-o fântână și îți pui o dorință, ea se îndeplinește Credința aceasta se trage din Antichitate, când apa era considerată sacră. Izvoarele, râurile, fântânile erau văzute ca locuri unde trăiau zeițe sau spirite ale naturii.
În special în Europa, romanii, celții și germanii credeau că izvoarele și fântânile au puteri magice, iar spiritele apei le oferă protecție, le pot îndeplini dorințe.  În schimb, ca ofrandă, le aruncau în apă monede sau bijuterii.
  • Tradiția s-a păstrat în Evul Mediu, iar fântânile publice au devenit tot mai răspândite și apreciate tocmai pentru că erau asociate cu acest gest simbolic de îndeplinire a dorințelor.
Fontana din Trevi, cea mai cunoscută și frumoasă fântână arteziană din Roma, este plină de monede aruncate de turiști din întreaga lume. Anual, se strâng din această fântână 1,5 milioane de euro. Avem și noi o mică „Fontana Di Trevi” în Militari la Piața Veteranilor. Are 1,5 metri înălțime și aproximativ doi metri în diametru. Și în ea se strâng monede de la trecătorii ce speră la îndeplinirea unui dorințe.”, a menționat conducerea primăriei.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati