Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a recepţionat, joi, lucrările de modernizare realizate pe Bulevardul Iuliu Maniu.
În cadrul lucrărilor de modernizare a fost amenjat integral scuarul central al bulevardului de la Piaţa Leu până la Autostrada A1, pe o lungime de 7 km, totodată fiind refăcute în întregime aliniamentele stradale, parcările, trotuarele pentru pietoni şi grădinile blocurilor de locuinţe.
„După mai bine de 30 de ani, Bulevardul Iuliu Maniu primeşte un aspect nou, modern. Pornind dinspre scuar şi până la scara blocurilor, totul a fost refăcut: spaţii verzi moderne cu sistem automat de irigaţii, trotuare neocupate de maşini sau chioşcuri, doar pentru pietoni, parcări publice şi de reşedinţă, parcări de tip ParkRide.
La fel ca în marile capitale europene, am creat bandă unică pentru transportul public pe o porţiune foarte aglomerată din bulevard”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.
O scurtă radiografie a noului Bulevard Iuliu Maniu:
– 65.000 metri pătraţi de spaţii verzi nou create (13.000 mp pe scuarul central, 19.000 pe platbande, 33.000 mp în grădinile blocurilor);
– 669 de arbori Catalpa plantaţi unitar;
– 88 de arbori crescuţi în serele proprii ale administraţiei locale, plantaţi în alveolele laterale;
– 73.000 de fire de trandafiri;
– Sistem de iluminat arhitectural cu 448 noi corpuri de iluminat;
– 1.200 noi locuri de parcare
„În premieră, Sectorul 6 dispune acum de parcări de tip Park&Ride, în care cei care vin din afara Capitalei să îşi poată lăsa maşinile şi să îşi continue călătoria cu metroul sau STB. Multe dintre locurile de parcare nou create sunt amenajate
În zona metroului Păcii, din cartierul Militari, şi îşi dovedesc din plin utilitatea, fiind ocupate pe timpul zilei la capacitate maximă (209 locuri)”, a precizat edilul.
Totodată, au fost amenajate 450 noi locuri de parcare de reşedinţă, respectiv 550 noi locuri în parcările publice.
Edilul a anunţat continuarea lucrărilor mari de investiţii pentru anii viitori, următorul obiectiv de acest gen fiind modernizarea Bulevardului Timişoara (cu aproximativ aceeaşi lungime, ca şi Bd. Iuliu Maniu, 7 km), dar şi a Bulevardului Drumul Taberei, după preluarea în administrare de la Metrorex.