Primăria Sectorului 6, apel la populație să ajute la identificarea oamenilor străzii

În această perioadă în care temperaturile au scăzut și condițiile meteorologice sunt nefavorabile, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 intervine pentru a identifica și sprijini oamenii străzii de pe raza sectorului și roagă cetățenii să apeleze numărul de urgență – 0731.624.849 pentru a semnala situațiile în care observă oameni fără adăpost.

„Nu treceți indiferenți pe lângă cei fără adăpost și oferiți-le șansa de a fi îngrijiți în adăposturi calde, unde persoanele asistate beneficiază de toate condițiile necesare, inclusiv hrană caldă – de 3 ori/zi, medicație pe bază de rețetă, măști de protecție și soluții dezinfectante, haine adecvate, evaluare și consiliere psihosocială, sprijin în vederea ieșirii din situația de vulnerabilitate socială și reintegrare în societate”, spune primăria.

În subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 funcționează două adăposturi destinate exclusiv acestor persoane, iar în acest moment, la cele două structuri sunt cazate 36 de persoane fără adăpost.

Important de știut că accesul beneficiarilor în adăposturi se face doar după triajul epidemiologic al acestora, iar testarea persoanelor fără adăpost se face o dată la două săptămâni.

Pentru a-i proteja atât pe ei, cât și pe angajații adăposturilor, toate persoanele asistate, la părăsirea adăpostului primesc măști pentru a-și asigura protecția pe timpului zilei.

De asemnea, cei care doresc să doneze haine de iarnă – geci, treninguri, pulovere și încălțăminte precum ghete și bocanci o pot face la magazinele caritabile SocialXChange, hainele donate vor ajunge atât la beneficiarii cu venituri reduse, cât și la oamenii fără adăpost, care primesc mereu haine curate la venirea în centru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati