Primăria Sectorului 6: Avem prima creșă construită de la zero în ultimii 46 de ani

Primăria Sectorului 6 anunță că a terminat prima creșă construită de la zero în ultimii 46 de ani în sector.

Creșa Îngerașii este prima din cartierul Crângași și se află pe Strada Rușețu 6A, iar săptămâna viitoare se va face recepția clădirii. 

În acest moment, se fac ultimele finisări, se montează ușile și mobilierul. În curând, își va deschide porțile pentru 135 de copii. 

„Echipa pe care am format-o la Direcția de Fonduri Externe a reușit să obțină finanțare pentru ridicarea altor două creșe. Dedic o atenție deosebită infrastructurii școlare, dar și pentru cei mici, de vârstă antepreșcolară. Nu se mai construise o creșă de zeci de ani și este cerere foarte mare. Pe prima am finalizat-o. Dar continuăm! Tocmai de aceea, echipa pe care am format-o la Direcția de Fonduri Externe a reușit să obțină finanțare pentru ridicarea altor două creșe: una va fi în #Militari, pe Bd. Iuliu Maniu 11B, iar alta în #DrumulTaberei, pe Bd. Timișoara 89. Fiecare va putea primi câte 70 de copii”, a anunțat primarul Ciprian Ciucu. 

URMĂTORUL PAS – ANGAJAREA PERSONALULUI

64 de persoane vor fi angajate la această creșă. Este nevoie educatori, puericultori, infirmiere, asistente medicale și personal administrativ (bucătari, administrator). 

Toate posturile vor fi scoase la concurs pe 3 ianuarie, pe site-ul Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

După angajarea personalului, creșa Îngerașii îi va putea primi pe cei dintâi copii. 

Capacitatea este de 135 de prichindei cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, care nu sunt înscriși în acest moment la o altă creșă de stat. 

30 de locuri sunt rezervate copiilor care provin din familii defavorizate, cu venituri mici, crescuți de un singur părinte, iar 15 locuri vor fi pentru copiii cu dizabilități.

Înscrierile se vor putea face pe site-ul DGASPC Sector6, la o dată pe care o vom anunța din timp.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati