Primăria Sectorului 6 cere Primăriei Generale un teren pentru a construi un spital

0
151

Consiliul Local al Sectorului 6 a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect în baza căruia va solicita administrarea terenului din bd. Timişoara nr. 101E în vederea edificării unui spital.

Potrivit proiectului, adoptat cu 24 de voturi „pentru”, se aprobă solicitarea către Consiliul General al Municipiului Bucureşti de a transmite în administrarea Consiliului Local Sector 6 terenul situat în bd. Timişoara nr. 101E, în suprafaţă de 33.330 mp, aflat în domeniul public al Municipiului Bucureşti. Terenul va fi destinat edificării unui spital.

În cadrul şedinţei, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a precizat că în prezent nu există nicio construcţie pe terenul respectiv.

„Nu se află nimic pe acel teren, acum, construit. Este un teren pe care acest consiliu l-a mai cerut, împreună cu alte patru terenuri, de la Primăria Municipiului Bucureşti. Primăria nu s-a mişcat până acum. Nu a dat consiliului niciunul dintre cele cinci terenuri pe care le-a cerut.

Motivul pentru care vă propun acest proiect este că în cererea anterioară se prevedea să fie o bază a ADP, dar – în urma analizelor pe care le-am făcut cu arhitectul şef – acest teren s-ar preta foarte bine pentru acest obiectiv.

Ştiţi foarte bine că în Sectorul 6 nu avem niciun spital. Evident, noi cerem acest teren, pentru ca să putem să dăm drumul studiului de fezabilitate, iar dacă este pozitiv studiul de fezabilitate – unui proiect tehnic. Dacă nu este în proprietatea noastră, nu putem cheltui buget”, a precizat edilul.

Unde se află terenul pe care Ciucu vrea să construiască un spital

El a menţionat că terenul respectiv s-a mai aflat în administrarea Sectorului 6 şi a prezentat avantajele construirii unui spital în zona respectivă.

„Terenul este situat exact acolo unde se intersectează Valea Cascadelor cu bulevardul Timişoara, pe unde ar trebui, conform PUZ, să vină şi drumul expres Valea Largă. Avantajul acestui teren este că se află în zona mediană, între două zone foarte intens populate, Militari şi Drumul Taberei.

E o zonă în dezvoltare, deci terenul ar fi propice. Am căutat multe alte opţiuni pentru un asemenea proiect. Stăm foarte prost cu terenurile. Cele mai multe deja au fost achiziţionate de terţi, iar opţiunile pe care le avem sunt foarte limitate”, a spus Ciucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.