Primăria Sectorului 6 construiește o bancă de alimente. Acum se lucrează la instalații – FOTO

Primăria Sectorului 6 construiește o bancă de alimente, prima construcție de acest gen din țară ridicată de o autoritate publică. Aici vor fi depozitate produsele donate de marile magazine, iar cei nevoiași vor primi mâncare caldă prin intermediul cantinei sociale.
  • Construcția clădirii este 80% gata, iar acum se lucrează la instalații. Aceasta se află pe Calea Giulești 236 și va fi dată în folosință anul viitor, potrivit unei postări pe pagina de Facebook.
”Odată înființată Banca de alimente, se vor reduce semnificativ costurile de la bugetul local privind susținerea persoanelor și familiilor sărace. De asemenea, nu se va mai pune presiune pe serviciile sociale ale Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și ale ONG-urilor partenere”, arată sursa citată.
Foto: Facebook / Primaria Sectorului 6
Primăria Sectorului 6 consideră că este nevoie de un astfel de loc, unde pot fi depozitate produsele donate de marile magazine. ”În felul acesta, stopăm risipa alimentară, pentru că 15% dintre alimentele din magazine expiră și ajung la gunoi”, arată administrația locală.
  • În cadrul băncii de alimente, bucătăria va pregăti și va oferi mâncare caldă și pachete pentru cei săraci.
Potrivit sursei citate, administrația locală anticipează că 18.000 de persoane vârstnice, cu pensii mici, și 1.000 de familii monoparentale sau cu mulți copii ori șomeri vor primi hrană prin intermediul Băncii Locale de Alimente Sector 6.
Foto: Facebook / Primaria Sectorului 6
  • O bancă de alimente este un sistem non-profit care colectează, depozitează și distribuie produse alimentare scoase din circuitul comercial către persoanele defavorizate.
Prima bancă de alimente a luat naștere în SUA, în anul 1967. În Europa, sistemul s-a dezvoltat cu precădere după declanșarea ultimei crize economice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati