Primăria Sectorului 6 i-a adus un omagiu jurnalistului belgian Danny Huwe, ucis la Revoluția din 1989

Miercuri, în prezenţa Primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a Ambasadorului Belgiei în România, Philippe Benoit, şi a reprezentanţilor Asociaţiei 21 Decembrie 1989, a avut loc ceremonia de comemorare a 31 de ani de la moartea jurnalistului belgian Danny Huwe, precum şi reinaugurarea monumentului ridicat în amintirea sa.

Ceremonia a avut loc chiar în piaţeta care poartă numele ziaristului şi care se află la intrarea în Cartierul Drumul Taberei, din Sectorul 6.

„Primăria Sectorului 6, la iniţiativa unor cetăţeni activi şi care ţin vie memoria Revoluţiei din 1989, a amenajat acest monument, în memoria ziaristului belgian Danny Huwe. Autoritatea publică locală a făcut doar ceea ce era normal să facă, să întreţină în bune condiţii un monument pe care noi, astăzi, 23 Decembrie 2020, la 31 de ani de la Revoluţie, îl redăm publicului, în memoria ziaristului care a fost ucis în această zonă, în 1989. Mai mult decât atât, noi, ca şi comunitate locală, ca autorităţi şi reprezentanţi ai Guvernului Belgian, nu facem altceva decât să ne facem datoria şi să păstrăm memoria trează. De aceea, azi vom dezveli acest monument refăcut în condiţii mult mai bune decât fostul monument. De aceea suntem azi aici”, a spus Ciucu.

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie: „Dumnezeu să-l primească în Ceruri pe Danny pentru că nu a avut nicio vină. A venit la Bucureşti cu sufletul deschis, să transmită Europei ce se întâmplă la Bucureşti. În desprinderea de comunism, noi am luptat cu mâinile goale, la fel ca şi el. Îi mulţumesc domnului Primar că a civilizat acest loc, Piaţa Danny Huwe.”

Oficialii prezenţi au depus coroane de flori şi au ţinut un moment de reculegere, aducându-i, astfel, un omagiu celui care a intrat, prin sacrificiul suprem, în galeria eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Printr-o dispoziţie a Primăriei Municipiului Bucureşti, zona din Sectorul 6, situată la intersecţia dintre Bulevardul Timişoara, Bulevardul Geniului, strada Răzoare, strada Progresului şi Drumul Sării, a devenit, în anul 1997, „Piaţa Danny Huwe”.

Monumentul dedicat jurnalistului belgian a fost restaurat recent, iar zona verde din jur a fost modernizată de autoritatea locală a Sectorului 6, după ce, în urmă cu aproape un an fuseseră devastate.

Danny Huwe avea 46 de ani şi lucra la postul de televiziune belgian VTM. El a fost ucis în timp ce filma cadre, în timpul Revoluţiei din 1989, în zona pieţei care acum îi poartă numele.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati