Primăria Sectorului 6 începe dezvoltarea unui nou PUZ

Primarul Ciprian Ciucu a anunţat începerea elaborării primului Plan de Urbanism Zonal, între bulevardele Ghencea şi Timişoara, strada Valea Oltului şi Şoseaua de Centură. De asemenea, edilul i-a invitat pe locuitori să participe la dezbateri.

„Începem lucrul primului PUZ. Unul dintre obiectivele mele este să facem urbanism ca la carte. De aceea, chiar acum ne apucăm să lucrăm la primul Plan de Urbanism Zonal ce va fi realizat pe parcursul următorului an. Garantez că tot procesul va fi transparent şi participativ, realizat cu implicarea cetăţenilor din zonă. (…) De ce începem cu Zona 17? Simplu: aici avem în acest moment cea mai mare presiune de dezvoltare din Sectorul 6. Cred cu tărie că dezvoltarea nu trebuie condusă de dezvoltatorii imobiliari, primăriilor revenindu-le doar nişte roluri reactive, de simpli notari care să ia act de ceea li se pune sub nas”, a scris Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, Primăria Sectorului 6 va gândi dezvoltarea Zonei 17 din toate punctele de vedere, pe baza standardelor de urbanism moderne şi nu va face rabat de la calitatea dezvoltării.

„Dezvoltarea haotică generează costuri, externalităţi nedorite în calitatea vieţii oamenilor şi în bugetul Primăriei. Dezvoltatorii vând mii de apartamente, aglomerează zone, fac profit, apoi, oamenii, cumpărătorii de bună credinţă, vin la primărie să le facă grădiniţe, creşe, şcoli, spitale, să le tragă utilităţi, să le facă străzi şi parcuri. Bugetul de investiţii al primăriei nu ţine pasul nici pe departe cu bugetele cumulate ale dezvoltatorilor. În acelaşi timp, toţi dezvoltatorii vor fi trataţi ca parteneri în dezvoltare, vor fi consultaţi şi ascultaţi. Dăm drumul acestui PUZ, astăzi, când PUZ-urile sunt suspendate, tocmai pentru a nu bloca dezvoltarea, dar cu mesajul ferm că nu mai merge ca până acum”, a afirmat Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu a menţionat că în perioada următoare va organiza mai multe runde de consultare, dar că începe cu aplicarea unui sondaj on-line pe care locuitorii din Zona 17 ori din jurul acesteia sunt rugaţi să-l completeze.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati