Primăria Sectorului 6 începe procedurile pentru reconstrucția Colegiului „Grigore Moisil”, aflat în stare avansată de degradare

Primăria Sectorului 6 îşi propune să reconstruiască Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, cu o investiţie de peste 200 de milioane de lei cu TVA, întrucât clădirile aferente instituţiei de învăţământ sunt degradate şi va depune proiectul în vederea cofinanţării, prin Programul Regional Bucureşti-Ilfov 2021-2027, Consiliul Local adoptând în şedinţa de marţi proiecte de hotărâre în acest sens, transmite Agerpres.

Unul dintre actele normative aprobă transmiterea imobilului Colegiul Naţional „Grigore Moisil” situat pe bulevardul Timişoara nr. 33 din administrarea Administraţiei Şcolilor Sector 6 în cea a Primăriei Sectorului 6, prin Direcţia Generală Investiţii Publice, în scopul edificării „unei noi infrastructuri tehnico-edilitare”, destinate desfăşurării activităţii instituţiei de învăţământ, ca urmare a desfiinţării construcţiilor existente.

Transferul dreptului de administrare va opera pe durata de execuţie a lucrărilor, până la recepţia finală a acestora.

La finalizarea lucrărilor şi efectuarea recepţiei finale, imobilul Colegiul Naţional „Grigore Moisil” se va transmite de drept în administrarea Administraţiei Şcolilor Sector 6, prin proces-verbal de predare-primire, în vederea derulării activităţilor specifice unităţii de învăţământ.

Potrivit hotărârii, întrucât clădirile aferente Colegiul Naţional „Grigore Moisil” se află „într-o avansată stare de degradare fizică şi morală”, este necesară desfiinţarea construcţiilor existente şi edificarea „unei noi infrastructuri edilitare moderne”.

De asemenea, consilierii locali au adoptat o hotărâre care aprobă documentaţia tehnico-economică pentru investiţia de la Colegiul „Grigore Moisil”. Valoarea investiţiei, conform devizului general, se ridică la 219.983.478,57 de lei cu TVA.

Consiliul Local a mai adoptat un act normativ ce aprobă depunerea proiectului „Arhitectură pentru educaţie inovativă – Transformarea Colegiului Naţional Grigore Moisil”, în cadrul apelului de proiecte din Programul Regional Bucureşti-Ilfov 2021-2027.

Valoarea totală a proiectului se cifrează la 219.983.478,57 de lei cu TVA. Contribuţia proprie este de 20% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 43.996.695,71 de lei, reprezentând cofinanţarea sa, asigurată de la bugetul local.

PRIMARUL CIPRIAN CIUCU: „Echipa mea a lucrat în paralel la studiul de fezabilitate și la cererea de finanțare”
  • „Colegiul Naţional Grigore Moisil este liceul fanion al #Sectorului6! În reconstruim!

Din păcate, din cauza riscului seismic de gradul II, clădirea veche trebuie desființată și construită una nouă. Gradul 2 înseamnă că un seism major poate afecta elementele de compartimentare, scările, etc, fără a pune în pericol structura de rezistență a imobilului.

  • Echipa mea a lucrat în paralel la studiul de fezabilitate și la cererea de finanțare. Vom obține bani europeni pentru ca noua clădire să fie construită”, a precizat edilul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati