Primăria Sectorului 6 începe sistematizarea circulaţiei auto cu sensuri unice în cartierul Brâncuşi – FOTO

Primăria Sectorului 6 începe, de luni, un proiect sistematizare a circulaţiei auto în cartierul Brâncuşi.

„Eliberăm trotuarele de maşini, creăm noi locuri de parcare, trasăm treceri de pietoni, fluidizăm traficul, facem loc maşinilor de intervenţie, în caz de incidente, a celor de la salubrizare şi aducem siguranţă pentru cei care aleg să meargă pe jos. Astfel că, începând de mâine, colegii de la Biroul Mobilitate Urbană demarează sistematizarea zonei cuprinse între strada Valea Oltului – Valea Doftanei – Aleea Cuminţenia Pământului – Strada Valea Ialomiţei”, au transmis reprezentanţii autorităţii locale într-un mesaj pe Facebook.

Lucrările încep de pe strada Valea Doftanei, Aleea Pasărea în Văzduh şi Aleea Cuminţenia Pământului.

Conform sursei citate, proiectul cuprinde implementarea de sensuri unice, înfiinţarea unor treceri pentru pietoni, montarea de stâlpişori flexibili, stâlpişori pentru delimitarea traficului pietonal şi limitatoare de viteză.

În prima etapă, vor fi montate indicatoare rutiere pentru implementarea sensurilor unice, astfel:
– Valea Doftanei, segmentul cuprins între Aleea Pasărea în Văzduh şi Aleea Cuminţenia Pământului, va fi cu sens unic spre strada Valea Oltului;
– Aleea Pasărea în Văzduh va fi cu sens unic spre Aleea Cuminţenia Pământului;
– Aleea Cuminţenia Pământului va fi cu sens unic spre Valea Doftanei;
– Aleea Coloana Infinitului va fi cu sens unic spre Valea Oltului.

La intersecţia dintre Valea Doftanei şi Aleea Pasărea în Văzduh, pe Valea Doftanei, va fi înfiinţată o nouă trecere pentru pietoni, care va fi inclusă în proiectul pentru suprailuminare.

La trecerile pentru pietoni se vor monta stâlpişori flexibili pentru creşterea vizibilităţii, astfel încât maşinile să nu mai blocheze traversarea în siguranţă.

Proiectul vine cu 190 de locuri noi de parcare de reşedinţă, au menţionat reprezentanţii primăriei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati