Primăria Sectorului 6 își face serviciu propriu de ridicat mașini. Cine parchează aiurea ar putea plăti cel puțin 500 lei

Primarul sectorului 6 al Capitalei, Cirpian Ciucu, anunță într-o postare pe facebook că a propus înființarea unui serviciu al municipalității pentru ridicarea și depozitarea mașinilor abandonate sau care sunt parcate pe spațiul verde.

Taxa de ridicare ar putea fi de 300 de lei, cea de transport 200 de lei, iar cea de depozitare 30 de lei pe zi.

„De asemenea, am mai propus Consiliului Local să înființăm un serviciu de ridicare a mașinilor abandonate pe spațiul public sau parcate complet aiurea. Au fost probleme în trecut cu “hingherii de mașini” și de aceea nu vom apela firme/operatori privați ci vom înființa acest serviciu în cadrul Administrației Domeniului Public, care va colabora cu Poliția Locală”, arată sursa citată.

Tarifele sunt gândite pentru a acoperi costurile, astfel:

  • 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operațiunea de ridicare,
  • 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport;
  • 30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru operaţiunea de depozitare.

”Avem nevoie de acest serviciu în primul rând pentru a aplica politica de eliberare a spațiului public de mașini abandonate.

De asemenea, acest serviciu ne va permite să intervenim rapid, cu forțe proprii, pentru a ridica mașinile care îngreunează salubrizarea străzilor! Principalii “beneficiari” ai acestui serviciu vor fi aceia care parchează pe spațiul verde (sau “fost verde”), aceia care vin cu dubele, furgonetele și alte mașini de serviciu în cartiere și le parchează aiurea (cf. legii nu avem ce le face dacă parchează în parcări publice), cei care, prin locurile în care parchează în zone interzise dau dovadă de mare ne…, de nepăsare și lipsă de respect pentru spațiul public, vreau să spun.

Pentru cei de mai sus vom aplica politici de toleranță zero dar pentru restul cetățenilor vom aplica treptat astfel de politici pe măsură ce Primăria Municipiului București sau Primăria Sectorului 6 va oferi opțiuni de parcare”, a mai spus Ciprian Ciucu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati