Primăria Sectorului 6: Nu mai hrăniţi porumbeii!

Primăria Sectorului 6 le transmite oamenilor să nu mai hrănească porumbei, pentru că „prin acţiunile voastre nu faceţi un bine, ba dimpotrivă”.

„Se distruge mediul înconjurător, apare riscul de îmbolnăvire şi, nu în ultimul rând, este afectat procesul natural de procurare al hranei de către păsări. 

Nu mai spunem că în majoritatea cazurilor li se dă drept “mâncare” celebra pâine procesată, care este lipsită de nutrienţii necesari dietei lor şi mai mult îi înfometează!

Poliţia Locală Sector 6 a început o campanie de informare la nivelul asociaţiilor de locatari, cu scopul ca preşedinţii şi administratorii de blocuri să ia la cunoștință responsabilitățile ce le revin locatarilor și sancţiunile ce pot fi date celor care hrănesc porumbeii. 

Dacă nu se respectă condiţiile civilizate de trai la comun, iar grădina şi perimetrul blocului continuă să fie pline de găinaţ, resturi de pâine şi alte tipuri de deşeuri, obligații pe care inclusiv asociațiile de proprietari le au, polițiștii vor da amenzi!

Agenții din cadrul Serviciului Proximitate au fost la câteva astfel de cazuri în cartierul Giuleşti, la graniţa cu Crângaşi. 

Au primit mai multe sesizări din partea unor cetăţeni de bună credinţă, care nu mai suportă mizeria provocată de porumbeii hrăniţi chiar de vecinii lor! 

Pe strada George Vâlsan, în spatele blocurilor, oamenii sunt nevoiţi să-şi spele maşinile o dată la câteva zile. 

Intrarea în scara de bloc, vopsită pe cheltuiala asociației, arată ca de parcă cineva ar fi stropit-o intenţionat cu dejecții provenite de la #porumbei! 

Peste tot numai mizerie, inclusiv în grădinile de bloc. Evident că nici iarba nu are cum să crească în astfel de condiţii. 

La fel şi cu trotuarele din zonă, din loc în loc alte “opere de artă” lăsate în urmă de aceste păsări. 

De altfel, președinții de bloc cu care s-a vorbit au spus că femeile de la curăţenie se chinuie în fiecare zi să spele mizeria lăsată în urmă de porumbei. 

#Ornitologii atrag atenția că hrănirea porumbeilor nu este necesară. Sunt perfect capabili să-şi procure hrană chiar și pe timpul iernii. 

PORUMBEII, SURSĂ DE BOLI

Nu în ultimul rând, resturile care rămân în urma lor atrag șoareci, șobolani, purtători de diverse boli transmisibile la om. 

Chiar şi porumbeii pot fi purtători şi ne pot îmbolnăvi de diverse bacterii sau ciuperci precum #salmonella, #histoplasmoza sau #chlamydia– psitacoza!

 Reamintim că astfel de fapte sunt sancționate cu amenzi ce pot ajunge până la 5.000 de lei atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. 

Aşadar, facem apel la bunul simţ şi la responsabilitate: Nu mai hrăniţi porumbeii, în caz contrar vom fi nevoiți să vă amendăm!”, a explicat primăria.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati