Primăria Sectorului 6 organizează o campanie de conştientizare şi tratament în cazul infertilităţii

Primăria Sectorului 6, prin Centrul de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie”, derulează, în luna octombrie, o campanie de conştientizare şi tratament în cazul infertilităţii „Şansa de a fi părinte!”.

Campania se adresează tuturor persoanelor care nu reuşesc să aibă copii şi îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că infertilitatea este o problemă de cuplu, de aceea este extrem de important ca ambii parteneri să consulte medicul pentru investigaţii amănunţite.

primar sector 6 mutu„Am susţinut încă de la început echipa de specialişti ai Centrului de Sănătate Multifuncţional Sfântul Nectarie, ştiu că pun pasiune în meseria practicată şi dau dovadă de empatie faţă de oameni. Cu toţii ne dorim să trăim într-o comunitate sănătoasă, împlinită şi echilibrată. Cu ajutorul acestei campanii, visul de a deveni părinţi se poate împlini”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

În cadrul campaniei, persoanele interesate – în urma controlului (cu plată sau pe bază de bilet de trimitere) – vor beneficia de ecografii gratuite după cum urmează:

– 01 – 11 octombrie – Disfuncţii testiculare, boli cu transmitere sexuală (infecţii) – control cu plată sau bilet de trimitere de la medicul de familie şi ecografie testiculară gratuită dr. Radu Mihalca – Endocrinologie.

– 14-18 octombrie – Control ginecologic cu plată sau bilet de trimitere de la medicul de familie şi ecografie gratuită – dr. Marian Ştefan – Ginecologie.

Totodată, factorii de risc (nutriţie, stres etc.) implicaţi nu trebuie ignoraţi, de aceea se vor acorda consultaţii gratuite la Medicină Internă şi Psihiatrie în perioada:

– 21-25 octombrie – Controlul greutăţii / Obezitate, nutriţie – Control gratuit dr. Olga Oprea – Medicină internă

– 28-31 octombrie – Stres (depresie, anxietate etc.), fumat, alcool, droguri, abuz de medicamente – Control gratuit dr. Adina Menu Psihiatrie.

Specialiştii noştri vor discuta cu cei interesaţi pe bază de programare prealabilă la telefon 031.9593 şi 0726.150.250 sau pe www.nectarie6.ro.

Calendar campanie „Şansa de a fi părinte!”

01 – 11 octombrie
dr. Radu Mihalca
Medic primar endocrinologie
competenţe în: Ecografie, Andrologie, Sexologie, Osteodensitometrie
ecografie testiculară gratuită

14-18 octombrie
dr. Marian Ştefan
Medic primar obstetrică /ginecologie
competenţe: Ecografie obstetrică-ginecologie, senologie, Chirurgie laparoscopică în ginecologie
ecografie gratuită

21-25 octombrie
dr. Olga Oprea
Medic primar Medicină Internă
Competenţe: ultrasonografie generală şi vasculară
Control gratuit

28-31 octombrie
dr. Adina Menu
Medic specialist Psihiatrie
Control gratuit

Infertilitatea, o problemă delicată pe care mulţi o cunosc, dar prea puţini acţionează face ca România să înregistreze în anul 2017 o scădere de 19% a numărului de nou-născuţi, faţă de anul 1997, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

În România, 45% din cuplurile infertile dau vina pe stres şi pierd ani buni aşteptând un miracol, nefiind conştienţi că timpul trece în defavoarea lor, întrucât fertilitatea scade odată cu vârsta.

Anul trecut, 16,8% din populaţia fertilă din România s-a aflat într-o situaţie de infertilitate, iar dintre cei care au probleme de infertilitate şi au apelat la specialist, 60% au obţinut sarcina într-o perioadă de 2 ani, potrivit primului studiu privind infertilitatea realizat de către Quantix Marketing Consulting pentru Asociaţia pentru Reproducere Umană din România, pe un eşantion de 4.680 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati