Primăria Sectorului 6 organizează o campanie de informare cu privire la hepatita C

Primăria Sectorului 6, prin Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, derulează o amplă campanie de informare și conștientizare, ce vine în întâmpinarea tuturor persoanelor care au suspiciuni asupra stării de sănătate și doresc să se asigure că nu sunt infectate cu virusul hepatic C.

“De la deschidere, în decembrie 2017, la Centrul de Sănătate Multifuncțional Sfântul Nectarie s-au realizat până în prezent peste 33.000 de consultații medicale. Oamenii au înțeles că acest centru, aflat în cartierul Militari, este un ajutor de încredere, unde pot efectua controale de rutină, aproape de casă și în cele mai bune condiții”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Hepatita C este o boală provocată de VHC, un virus cu transmitere sanguină, care determină inflamarea și lezarea ficatului.

Cum puteți fi infectați?

  • Realizare tatuaje, piercing (cu instrumente nesterilizate corespunzător),
  • Tratamente cosmetice: manichiură, pedichiură (cu instrumente nesterilizate corespunzător),
  • Intervenții stomatologice (cu instrumente nesterilizate corespunzător),
  • Seringi contaminate,
  • Împrumutarea periuței de dinți,
  • Contact sexual neprotejat.

Infectarea cu virusul hepatic C este adesea necunoscută (70% dintre bolnavi nu prezintă simptome evidente), până când este descoperită la un test de sânge. Boala este vindecabilă într-o foarte mare măsură, iar tratamentul este gratuit pentru pacient, fiind suportat integral de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati