Primăria Sectorului 6 promite „schimbarea la față” a cartierului Grozăvești

Se schimbă la față cartierul, iar în acest sens Primăria Sectorului 6 promite că eesistematizează toată zona, scoate mașinile de pe trotuare și reabilitează 12 străzi, cu tot cu carosabil. 

Proiectul propus de primarul Ciprian Ciucu a trecut joi de votul Consiliului Local. 

Este vorba despre:

 Alee fără număr adiacentă Str. Nicolae Cesărescu Economu 

 Strada Athanasie Stoicescu Economu 

 Strada Ion Topor, Plutonier 

 Strada Drajna

 Strada Ștefan Marinescu, locotenent 

 Intrarea Miorița

 Strada Alexandru Borneanu, sublocotenent

 Alee fără număr adiacentă străzii Alexandru Borneanu sublocotenent 

 Intrarea Bârsanei 

 Strada Corvinilor

 Intrarea Ochiuri

 Strada Alexandru Iacobescu

Se vor reface complet benzile de mers pentru maşini, se vor amenaja trotuarele pentru a fi complet sigure şi uşor accesibile de toţi cei care tranzitează zonele, se vor retrasa toate marcajele şi trecerile de pietoni.

Lucrările pentru fiecare stradă vor dura între o lună şi cinci luni, în funcţie de lungimea fiecăreia şi complexitatea reparaţiilor. 

“Până acum, am reușit deschiderea – prin antamarea unor costuri de întreținere și de amenajare – a Campusului Universității Politehnice, eliberarea trotuarului ocupat ilegal pe Economu Cesărescu, reabilitarea trotuarului de la fostul Restaurant Shorley, amenajarea unui loc de joacă, singurul din Grozăvești, și extinderea aleii care iese din George Ranetti în Splaiul Independenței. 

În această arie, începem resistematizarea totală, cu scopul de a crea spații verzi, de a fluidiza circulația și a elibera trotuarele de mașini. Da, se poate!

Accesul auto în zonă al celor din afara cartierului nu va mai fi permis. Aceștia sunt cei care supraaglomerează foarte mult zona.

Avem totul pregătit! Proiectul tehnic, autorizația de construire, astfel că lucrările vor demara în perioada imediat următoare”, a transmis primarul Ciprian Ciucu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati