Primăria Sectorului 6 pune stâlpișori în zona trecerilor de pietoni pentru ca mașinile să nu mai poată parca

0
365

Primăria Sectorului 6 pune stâlpișori în zona trecerilor de pietoni ca mașinile să nu mai poată parca și să nu afecteze vizibilitatea. Reprezentanții Primăriei spun că aceasta este o soluție temporară.

Au fost vizate, în principal, zonele din proximitatea şcolilor, dar şi acelea unde au avut loc accidente rutiere, potrivit Agerpres.

Astfel, au fost făcute amenajări pe strada Cupolei, la intersecţie cu Aleea Bărăganu şi Aleea Poarta Albă, pe Drumul Timonierului cu Bd. Iuliu Maniu, Bd.1 Mai cu Strada Vlădeasa, Bd. Iuliu Maniu 19F, dar şi pe strada Ghirlandei 52, în zona Şcolii Sfânta Treime.

„Într-un oraş cu aproximativ 700 de maşini la 1.000 de locuitori, parcate efectiv peste tot, nu avem altă soluţie decât să intervenim punctual şi să prevenim eventuale accidente. De aceea, am apelat la soluţia cu aceşti stâlpişori flexibili, una temporară şi ieftină, prin care asigurăm un minimum de vizibilitate la trecerile de pietoni şi în intersecţii. Este o soluţie pe care o vom extinde în tot sectorul, în primul rând în zonele cu risc ridicat de accidente şi în jurul şcolilor. Ulterior, vom veni cu soluţii de amenajare permanentă, prin investiţii în modernizarea şi reamenajarea străzilor şi trotuarelor”, a explicat Paul Moldovan, administratorul public al Sectorului 6.

În perioada următoare, asemenea stâlpişori vor fi amplasaţi în intersecţii şi la trecerile pentru pietoni de pe strada Azurului, strada Centurii, Aleea Istru, în zona Şcolii Gimnaziale „Constantin Păunescu”, pe strada Ceahlăul intersecţie cu strada Zboina Neagră, dar şi pe strada Ajustorului cu strada Stupca.

Pentru a preîntâmpina actele de vandalism, Poliţia Locală Sector 6 va amplasa camere mobile de supraveghere. Şoferii care vor fi prinşi că distrug stâlpişorii vor fi amendaţi şi obligaţi să plătească prejudiciul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.