Primăria Sectorului 6 spune că a amenajat 140.000 de metri pătrați de spațiu verde și a plantat 7.000 de copaci

140.000 de metri pătrați de verde și 7.000 de copaci plantați. Acestea sunt cifrele pe care Primăria Sectorului 6 spune că a reușit să le bifeze, după ce a aplicat conceptul primarului Ciprian Ciucu de „oraș-parc”.

„Terenuri industriale abandonate, adevărate focare de infecție, spații ale PMB părăsite, cum a fost cel de la Cetatea Histria, magazine care funcționau ilegal, vezi Geo Center, grădini pline de noroi și mizerie. Toate au foat transformate în parcuri. 

Din loc în loc, la bulevarde sau între blocuri au fost amenajate spații de relaxare de calitate, cu mult #verde. Inclusiv la parcările reabilitate au fost plantați #copaci.

Pe lângă un aspect plăcut și locuri de plimbare,  ne gândim și la #sănătate.

Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din #Europa și se află în proces de infringement cu Comisia Europeană. 

Cei 30 de senzori montați pe școli și spitale arată constant depășiri ale cantităților de particule fine în mișcare aflate în aer (PM10, PM2,5).

Iar medicii trag un semnal de alarmă: din cauza poluării a crescut numărul de internări pentru afecțiuni ale aparatului respirator și cardiovasculare, în Capitală.

Și pun totul pe seama noxelor provenite de la mașini, dar și a prafului. Astfel că pentru un aer respirabil avem nevoie de câți mai mulți metri pătrați de spațiu verde”, a scris primăria, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati