Primăria Sectorului 6 spune că va planta aproximativ 300 de arbori în grădinile blocurilor reabilitate termic

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 spune că în toamna acestui an, aproximativ 300 de arbori vor fi plantaţi în incinta tuturor grădinilor aferente imobilelor reabilitate termic.

primar sector 6 mutu„Atunci când am început reabilitarea termică a imobilelor, am promis membrilor comunităţii noastre că vor avea cele mai frumoase grădini de bloc. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Acolo unde lucrările de anvelopare termică a blocului au fost finalizate, grădina imobilului respectiv a intrat într-un amplu proces de amenajare. Gazonul deja a crescut, iar acum plantăm arbori maturi, viguroşi care să înfrumuseţeze și să înverzească peisajul urban”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Primăria mai spune că toţi arborii care vor fi plantaţi în grădinile blocurilor provin exclusiv din serele proprii, fiind crescuţi din 2014-2015 până în prezent.

  • „Platanus hybrida, care provine din hibridarea speciilor Platanus occidentalis şi Platanus orientalis, este un arbore decorativ care se pretează foarte bine în grădinile blocurilor de locuinţe. Trebuie precizat faptul că, în cazul acestui arbore hibrid, pe perioada dezvoltării sale, în serele noastre, nu s-a observat prezenţa unor insecte deranjante (de ex: corythuch ciliata)”, a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6.

Primele asociaţii de proprietari care au beneficiat de noile amenajări peisagistice în grădinile blocurilor de locuinţe sunt situate în cartierele Drumul Taberei, Crângaşi, Militari şi Giuleşti. În serele ADPDU Sector 6 se află, în prezent, 700 de astfel de arbori, dintre care 300 vor fi plantaţi în toamna acestui an, iar restul pe parcursul anului viitor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati