Primăria Sectorului 6 va construi o nouă creșă, pe Bd. Timișoara

Primăria Sectorului 6 anunță va construi o nouă creșă, pe Bd. Timișoara 89, după ce primarul Ciprian Ciucu a semnat săptămâna trecută autorizația de construire.

„Am asigurat finanțarea acestei creșe din bani europeni. Astăzi (n. red. miercuri) vin cu niște randări ca să vă faceți o idee despre cum va arăta, care este tema de proiectare. După cum puteți remarca, proiectele noastre arată din ce în ce mai bine.

Am asigurat finanțarea acestei creșe din bani europeni, din #PNRR. Construcția va fi realizată de către CNI. La un moment dat va trebui să-i dăm și un nume… Sau să rămână simplu “Creșa Brâncuși?”, a transmis edilul.

Creșa va fi ridicată la standarde NZEB (Nearly Zero Energy Buildings), va avea șapte săli de grupă, unde vor putea fi înscriși 70 de copii.

Noua creșă va avea:

cabinet medical propriu, sală de tratament, precum și sală de izolare, prin care vor fi asigurate servicii de asistență medicală preventivă, consultații pentru afecțiuni acute și primul ajutor în caz de urgență;

spații de dormit separate față de sălile de clasă;

biberonerie, spălătorie, călcătorie, bucătărie, cameră frigorifică, camere pentru depozitare etc., dotate și utilate complet;

terasă acoperită la parter, unde părinții să-și lase cărucioarele în siguranță;

săli de joacă și sală multifuncțională pentru desfășurarea activităților educative cu copii;

loc de joacă în aer liber, dotat cu echipamente ce vor putea fi utilizate de la vârsta de 6 luni.

Investiția se ridică la 22.768.753 lei, TVA inclus.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati