Primăria Sectorului 6 vrea să amenajeze o promenadă în fața Stadionului Steaua

Consilierii locali din Sectorul 6 au aprobat amenajarea unei promenade în fața Stadionului Steaua, pe Bulevardul Ghencea nr.45B. Durata proiectului este de doar trei luni, după care locuitorii Sectorului 6 vor avea încă aproape 2000 de mp de spațiu verde amenajat pentru petrecerea timpului liber. Investiția costă pste 2,2 milioane de lei, bani care vor fi plătiți din bugetul local al sectorului, conform Buletin de București.

Ȋn prezent terenul pe care se dorește realizarea investiţiei este neamenajat, creând un disconfort cetăţenilor care tranzitează zona. Astfel, oportunitatea investiţiei este justificată de necesitatea punerii în valoare a spaţiului și a creării în zonă a unui loc de recreere și promenade pentru locuitorii sectorului.

SE ARATĂ ÎN RAPORTUL DE SPECIALITATE AL PROIECTULUI

După ce lucrările de amenajare vor fi gata, spațiul verde, momentan neîngrijit, din fața Stadionului Steaua va fi amenajat pentru petrecera timpului liber. De asemenea, vor fi amenajate și aleile din asfalt și cele pavate de-a lungul cărora vor fi montați 13 stâlpi de iluminat, după cum urmează:

  • Amenajarea suprafeţei parte carosabilă – 162.00 mp
  • Amenajarea suprafeţei cu alei pietonale din asfalt – 2,108.00 mp
  • Amenajarea suprafeţei cu alei pietonale din pavaj – 3,027.00 mp
  • Amenajarea de spații verzi – 1,842.00 mp
  • Amenajare canalizare pluvială – 121.00 ml
  • Stâlpi de iluminat – 13.00 buc
  • Sistem automatizat de irigaţii – 1.00 buc

Inițial, proiectul costa cu 500 de mii de lei mai puțin, însă indicatorii thnico-economici au fost actualizați din cauza că materialele care urmează să fie folosite în timpul lucrărilor s-au scumpit. Consilierii locali au adopta Hotărârea de actualizare a indicatorilor tehnico-economici cu 17 voturi pentru și șase abțineri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati