Primăria Sectorului 6 vrea să construiască pe Lacul Morii prima bază sportivă de canotaj din București

Primăria Sectorului 6 a anunțat că vrea să construiască pe Lacul Morii o bază sportivă de canotaj, care ar fi prima de acest fel din capitală, potrivit unui comunicat de presă.

Pntru concretizarea intenției trebuie obținut acordul Apelor Române, a anunțat primarul Ciprian Ciucu.

„Am văzut ce performanțe au avut sportivii noștri în acest an, performanțe care trebuie să fie menținute. Astfel, am avut o discuție cu Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, care consideră că Lacul Morii este perfect pentru sportivii noștri, pentru a avea o bază sportivă acolo. Eu am toată deschiderea, doar că Lacul Morii este administrat de Apele Române și, dacă Federația Română de Canotaj face un protocol cu Apele Române, noi, Sectorul 6, ne asumăm ca acolo, la baza digului, să creăm o bază sportivă”, a promis primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

O bază sportivă de canotaj presupune un spațiu securizat, monitorizat și păzit, în care sportivii să-și țină bărcile și echipamentele, câteva pontoane și o sală de fitness, cu vestiare.

Sandu Pop, secretarul general al Federației Române de Canotaj, a declarat că „infrastructura stă la baza dezvoltării oricărei activități, fie că este de masă, fie că e de performanță. Este lucrul de care canotajul duce lipsă în acest moment”.

  • Concursul de soluții pentru Lacul Morii este în plină desfășurare.

În urmă cu o lună, Primăria Sectorului 6 a anunțat lansarea concursului internațional de soluții pentru amenajarea viitorului Parc Lacul Morii. Arhitecți, urbaniști, peisagiști din țară și din străinătate au intrat deja în cursa pentru cea mai bună idee de valorificare a acestei oaze de verdeață de 16,6 hectare.

Pe lângă canotaj, vor fi practicate și alte sporturi

Pe Lacul Morii, pe lângă canotaj, vor fi practicate și alte sporturi, inclusiv nautice. „Se poate delimita o arie, astfel încât să avem și alte sporturi nautice, pentru că lacul este foarte mare.

În plus, terenul permite și dezvoltarea de baze sportive pentru tenis, pentru baschet, sporturi care nu presupun terenuri foarte mari. Toate acestea vor fi la dispoziția comunității. În prezent, concursul de soluții este în derulare, mă aștept ca într-o lună și jumătate să fie finalizat și să avem un câștigător”, a mai spus Ciucu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati