Primarii Gabriela Firea şi Robert Negoiţă anunţă încheierea unui acord de principiu cu Guvernul pentru depăşirea blocajelor financiare

Primarul general Capitalei, Gabriela Firea, şi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, au anunţat marţi, la ieşirea de la Palatul Victoria, că s-a ajuns la acord de principiu cu Guvernul pentru depăşirea blocajelor financiare la rectificarea bugetară care va avea loc în luna iulie.

  • Primarul general, împreună cu primarii de sectoare, au participat la o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, pe tema rectificării bugetare.

„S-a agreat atât cu doamna prim-ministru, cât şi cu domnul ministru de Finanţe să încercăm împreună să depăşim acest blocaj. Tehnicienii de la Finanţe au venit şi cu nişte soluţii şi aşteptăm cu toţii cu mare interes rectificarea bugetară care va avea loc în luna iulie. Aşteptăm aceşti bani pentru o echilibrare a bugetelor atât ale Primăriei Capitalei, cât şi ale sectoarelor”, a declarat Gabriela Firea, la finalul discuţiilor.

Ea a anunţat că există un deficit de un miliard de lei care trebuie compensat „într-o formă sau alta”.

„Dar ne vom echilibra. Aşa cum ştiţi, am reuşit să contractăm şi un împrumut pentru plata unei facturi restante la gazele din această iarnă şi toate celelalte facturi vor fi achitate în momentul în care vom primi sumele la rectificarea bugetară”, a aădugat Firea.

„În primul rând, vreau să le mulţumesc reprezentanţilor Guvernului, doamnei prim-ministru, domnului ministru de Finanţe pentru că şi-au făcut timp să stea de vorbă cu noi şi să reanalizăm discuţia pe care am avut-o în luna ianuarie, ocazie cu care am şi semnat un document care prevedea anumite lucruri, lucruri care nu s-au întâmplat tocmai aşa cum scria în document. Dar să lăsăm trecutul cum a fost. Avem un angajament şi din partea doamnei prim-ministru, şi din partea ministrului de Finanţe că sumele de care am fost vitregiţi în primele trei luni ale anului vor fi restituite la rectificarea bugetară. Pe cale de consecinţă, este un pas înainte, avem o promisiune, să sperăm că lucrul ăsta se va şi întâmpla la rectificarea bugetară”, a declarat la rândul său Robert Negoiţă.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati