Primarul Băluță cere din nou evacuarea Colegiului Șincai, „în termen de trei zile”/ Directorul acuză un sabotaj

Primăria Sectorului 4 a cerut conducerii Colegiului „Gheorghe Șincai” din București să elibereze și să predea clădirea școlii până vineri la prânz, ca să poată începe lucrările de consolidare.

„Vă solicităm să vă prezentați la sediul nostru din Bd. Metalurgiei nr. 12-18, Grand Arena, etaj 1, Sector 4, în termen de 3 zile, cu data limită 23 iulie 2021, ora 12.00, pentru a fi întocmit și semnat procesul verbal de predare a amplasamentului clădirii Colegiului Național Gheorghe Șincai, în vederea demarării lucrărilor de consolidare, precum și a celor necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu”, scrie în notificarea semnată de primarul Daniel Băluță și trimisă directorului de la Șincai, profesorul Mircea Țeca.

Ca variante de relocare a elevilor și profesorilor în următorul an școlar, pe perioada lucrărilor, primăria oferă trei variante: Liceul Tehnologic „Dacia”, Liceul Tehnologic „Traian Vuia” și Școala Gimnazială „Ienăchiță Văcărescu”.

Despre toate cele trei școli primăria spune, în notificarea trimisă directorului Colegiului Șincai, că sunt renovate, reabilitate și pregătite să-i primească pe elevi. Conflictul dintre primăria condusă de Daniel Băluță și colegiul de elită din Sectorul 4 al Capitalei este unul vechi.

Directorul Colegiului „Gheorghe Şincai” denunţă „sabotaj”

Mircea Ţeca, directorul colegiului, spune că notificarea este „o încercare de intimidare” şi „de sabotare a procesului de înscriere” în noul an şcolar, scrie news.ro.

El a precizat că solicitarea trebuia făcută către Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, care tranşează astfel de chestiuni. Managerul cere Primăriei Capitalei, proprietara clădirii, să retragă dreptul de administrare al Primăriei Sectorului 4 asupra acesteia.

Având în vedere că notificarea a ajuns marţi la conducerea Colegiului „Gheorghe Şincai”, directorul a afirmat că este „cam devreme să spun altceva decât că este neaşteptată şi, mă rog, ne intrigă”.

„Noi avem mai multe procese cu Primăria”, a declarat el. Într-unul dintre procese, Primăria Sector 4 a cerut „ceva similar cu notificarea”. „L-au pierdut, au făcut apel, l-au pierdut din nou şi mai sunt două procese pe rol. Nu ştim de ce a venit acum (notificarea, n.r.). Bănuiala noastră este că încearcă să saboteze procesul de înscriere. Am aflat deja, din ce ne spun părinţii. Părinţii întreabă dacă liceul rămâne pe loc şi ei anunţă că nu. Încearcă să ne facă să pierdem elevi”.

Mircea Ţeca şi-ar putea explica intenţia Primăriei ca „un act de răzbunare”. „E greu de înţeles de ce o primărie de sector atacă cea mai importantă instituţie de învăţământ preuniversitar. S-au lăudat în ziar cu ce rezultate bune am avut la BAC şi acum încearcă să ne lase fără elevi”, a mai spus el, între altele.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati