Primarul Capitalei depune plângere penală împotriva DPS şi a Ministerului Sănătăţii

Primăria Capitalei va depune plângere penală împotriva Ministerului Sănătăţii şi a DSP, “pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor,”, a anunţat un comunicat al instituţiei.

Primarul general, Gabriela Firea, a arătat că, în urmă cu două săptămâni, o echipă a DSP s-a deplasat pe Arena Naţională, în vederea avizării testării bucureştenilor, „şi s-a declarat foarte mulţumită”.

Ulterior, a adăugat edilul, acest aviz nu a mai venit, „deşi ASSMB a sunat la DSP Bucureşti în fiecare dimineaţă, timp de două săptămâni”.

„Brusc, ieri, această instituţie condusă de fina Ministrului Educaţiei din partea PNL, Monica Anisie, şi-a amintit de noi şi a venit o altă echipă a DSP pentru a ne anunţa că trebuie să încetăm activitatea, ne-au zis că de la Ministerul Sănătăţii li s-a spus că ar exista un Ordin de Ministru. În loc de acuzaţii absolut nefondate şi calomnioase, ar fi fost constructiv ca Ministrul Sănătăţii să-şi facă treaba şi să eemită norme pentru testările Covid. În prezent, fiecare oraş face cum consideră, preia din practica internaţională şi aplică local în funcţie de ce spaţii deţine, în lipsa unor reglementări naţionale unitare. Acestea sunt motivele pentru care vom depune plângere penală împotriva conducerii DSP şi a Ministerului Sănătăţii, pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a anunţat că testările continuă, urmând ca cei înscrişi să fie anunţaţi la ce unitate medicală să se prezinte.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati