Primarul Capitalei, despre energia termică din București: Există problema cea mai mare a momentului

0
204
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, că sunt necesare aproximativ două miliarde de euro pentru modernizarea sistemului de producere şi distribuţie a energiei termice în Bucureşti. Edilul a adăugat că o parte va fi acoperită prin proiecte anunţate de Guvern.

„Există un Fond de modernizare şi există aplicaţia pe care ELCEN a făcut-o către acest fond (…) pentru modernizarea a trei dintre cele patru centrale mari pe care le are în Bucureşti. Există problema cea mai mare a momentului: problema distribuţiei agentului termic, unde, în urmă cu două săptămâni, am semnat acel contract cu Ministerul Fondurilor Europene, de 300 de milioane de euro. Domnul prim-ministru ne-a mai promis din PNDR 200 de milioane.

Ca să fac un sumar, pe ceea ce înseamnă producţie, trebuie să ne ducem undeva la jumătate de miliard de euro şi azi am făcut un pas mare înainte. Pe ceea ce înseamnă modernizarea reţelei, ne ducem la un necesar de 1,5 miliarde, din care pentru moment avem 0,5 miliarde. Dar, pe acest Fond de modernizare, de care a vorbit şi domnul ministru, există bani pe care Bucureştiul să îi acceseze”, a explicat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.