Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță deschiderea unui centru destinat femeilor provenite dintr-un mediu violent

Primarul General al Capitalei Gabriela Firea a anunțat, pe Facebook, deschiderea unui centru destinat femeilor ce provin dintr-un mediu familial violent. Centrul are o capacitate de 100 de persoane și în cadrul acestuia se va asigura atât cazarea și hrana, cât și paza și consilierea psihologică. 

„Ma preocupă permanent siguranța femeilor care sunt victime ale violentei in familie. Acum, in plina pandemie, cu atat mai mult. E important ca femeile care sunt afectate de acest fenomen să știe că există servicii pentru ele, că le putem ajuta să scape de coșmarul unui mediu familial nesigur și că orice abuz trebuie denunțat!

Am amenajat o cladire cu o capacitate de primire pentru 100 de persoane. Asiguram nu doar paza, cazare, hrana, asistenta medicala dar si sprijin juridic.

Acum, in pandemie, am dispus ca victimele violenței domestice care solicită cazare în centrul destinat lor să fie găzduite mai întâi într-un spațiu tampon, în care să poată fi testate cu teste precise PCR pentru coronavirus și după primirea rezultatelor negative să fie conduse la centru”, se arată pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea.

Edilul a adăugat că acest spațiu le va oferi, în primele zile de la părăsirea mediului violent, un climat de siguranță pentru stabilirea conduitei ulterioare, cu sprijinul serviciilor sociale.

„În acest moment, în centrul pentru victimele violenței domestice FORTE se află 43 de persoane iar centrul destinat agresorilor familiali “O nouă șansă” oferă servicii de consiliere pentru un număr de 73 de persoane.

Eforturile din ultimii ani au dus la articularea unui sistem mai coerent de protecție a victimelor violenței domestice la nivelul DGASMB: un centru de primire în regim de urgență cu 100 de locuri pentru mame si copii, două locuințe protejate, un centru pentru agresorii familiali.

În această toamnă va fi dat în folosință un al doilea centru de urgență pentru victime, într-un concept nou care include o cresă și o gradiniță specializate pentru copiii acestor victime, care trebuie ajutați să depășească trauma violenței”, a conchis Firea pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati