Primarul Capitalei: Ministerul Sănătăţii dezinformează; există paturi suficiente în spitale

Ministerul Sănătăţii dezinformează în privinţa numărului de paturi din spitale, iar raportările alarmiste care se transmit către public se refera strict la numărul de locuri din spitalele alocate iniţial pentru COVID-19, nu la totalitatea resurselor.

“Zilele trecute, Ministerul Sănătăţii transmitea că nu mai sunt locuri la ATI, precum si ventilatoare în Bucuresti. Fals! Cum nimic nu risipeşte „ceaţa” dezinformării mai eficient decât cifrele, vă informam ca spitalele din Capitala dispun de 95 de paturi ATI si ventilatoare mecanice mobile, la care se adaugă noile achiziţii, precum şi de cadre medicale specializate in medicina de urgenta, astfel incat sa trateze eficient atat pacientii covid cu probleme mai complexe, cat si pe cei cu alte afectiuni care necesita acelaşi tratament prompt şi profesionist”, a scris Gabriela Firea pe pagina de socializare.

Potrivit acesteia, chiar si in eventualitatea în care cele două spitale principale Covid, de boli infecţioase din Bucureşti, rămân fără locuri la ATI si ventilatoare mecanice, se organizează activitatea medicală imediat, astfel încât pacienţii să fie preluaţi de spitalele suport Covid, sau de oricare alt spital pregătit, cu circuite medicale separate, pentru a trata si pacienti Covid, si non-Covid.

“Suntem într-o situaţie haotică, din punct de vedere al organizării: spitalele Covid raportează pentru comunicatele oficiale strict numărul de paturi normale şi de ATI intrate inţtial pe lista dotărilor pentru Covid, celelalte spitale primesc pacienţi cu greu, cu programări stricte, resursele există dar nu sunt luate în calcul. Cui foloseşte? Aşadar, raportările alarmiste care se transmit către public se referă strict la numărul de locuri în spirale alocate inţtial pentru Covid. Nu la totalitatea resurselor de care dispunem, în realitate. Asta este treaba ministerului, să organizeze pregatirea resurselor umane si logistice, în mod coerent. Asta este şi treaba Primăriei, să doteze spitalele, ceea ce si face din prima clipă, de pe vremea când guvernanţii vorbeau de “gripa foarte uşoară””, a mai spus primarul general.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati