Primarul Capitalei, Nicușor Dan: Teatrul Evreiesc de Stat va participa în proiectul european “phone – Giving Minority Languages a Voice”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan anunță că Teatrul Evreiesc de Stat va participa în proiectul european “phone – Giving Minority Languages a Voice”, alături de alte șapte teatre și de două instituții de cultură din Regatul Țărilor de Jos, Germania, Italia, Franța, Norvegia, Spania și Irlanda.
Consilierii generali au aprobat la ultima ședință un proiect de hotărâre în acest sens.
Proiectul, care promovează diversitatea culturală și lingvistică în Europa, are sloganul “Tradiție în modernitate” și este finanțat prin Programul Europa Creativă al Comisiei Europene.
Prin acest proiect, minoritățile europene consolidează ideea că aparțin valorilor europene, dincolo de așa-zisele bariere identitare, geografice sau geopolitice.
Implementarea proiectului începe la semnarea contractului și se încheie la finalul anului 2024. Potrivit acordului de finanțare încheiat cu Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA), valoarea totală a proiectului este de 899.200 de euro, din care valoarea maximă eligibilă aferentă Teatrului Evreiesc de Stat de 83.899 de euro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati