Primarul Capitalei solicită Guvernului revizuirea ordinului prin care „își bate joc„ de părinți și copii„

Primarul General, Gabriela Firea, îşi exprimă îngrijorarea faţă de modul în care actuala guvernare gestionează deschiderea anului şcolar în condiţiile actuale şi contestă măsurile luate în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ, solicitând revizuirea ordinului referitor la sistemul afterschool.

„Dispreţ faţă de zeci de mii de familii de români şi, implicit, de bucureşteni, care au copii de vârsta şcolară! Un guvern care îngroapă şi micile investiţii din educaţie! Guvernul pune lacătul pe after-schoolurile private şi impune tuturor şcolilor condiţii imposibil de îndeplinit! Cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar, Ordinul 1.456 din 25 august 2020 (publicat în MO pe 28 august!) privind normele de igienă din unităţile de învăţământ sabotează sistemul privat de afterschool. Unităţile private care au în aceeaşi clădire activităţi de grădiniţă şi de afterschool trebuie să renunţe la una dintre activităţi„, a explicat edilul Capitalei potrivit unui comunicat de presă.

Gabriela Firea atenționează că mii de familii care deja aveau copiii înscris la afterschool rămân fără nicio opţiune cu doar câteva zile înainte începerea anului şcolar.

Cele mai multe dintre aceste familii sunt în Capitală şi în alte mari municipii. Din cele 300-400 de afterschooluri private aflate în această situaţie circa 250 se află în Bucureşti, adaugă aceasta.

„Totodată, este o bătaie de joc pentru toate unităţile aflate în această situaţie care au făcut investiţii şi au încheiat deja contracte cu mii de părinţi. De asemenea, Ordinul în cauză obligă toate unităţile de învăţământ din România să ia măsuri imposibil de implementat în cele doar câteva zile rămase până la începerea noului an şcolar. Solicit Guvernului să revizuiască de urgenţă acest ordin care îşi bate joc de copii, de părinţi şi de mii de unităţi de învăţământ din întreaga ţară! În cazul în care Guvernul nu va ţine cont de haosul pe care creează în educaţie şi condamnarea părinţilor care au copiii la afterschooluri private, vom ataca Ordinul în contencios administrative„, a anunțat primarul general.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati