Primarul comunei ilfovene Corbeanca, arestat preventiv 30 de zile în dosarul DNA

Portalul instanțelor a publicat decizia Curții de Apel București prin care primarul din Corbeanca, Anton Valeriu, este arestat preventiv pentru 30 de zile, notează G4Media.

  • În baza art. 204 C.p.p. admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 05.05.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti în dosarul penal nr. 14014/3/2023. Desfiinţează încheierea contestată şi, rejudecând: În baza art. 204 alin. 10 rap. la art. 226 C.p.p. admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul de urmărire penal nr. 14014/3/2023 cu privire la inculpaţii ANTON VALERIU şi MIHĂILĂ ROBERT ILIE. În baza art. 223 alin. 2 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpaţilor ANTON VALERIU şi MIHĂILĂ ROBERT ILIE pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului. Dispune emiterea mandatului de arestare pe numele inculpaţilor . În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat în fond şi în contestaţie rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă camerei de consiliu azi, 23.05.2023.

Săptămâna trecută, primarul Anton Valeriu fusese reținut de procurorii DNA sub acuzațiile de luare de mită, spălare a banilor și instigare la spălare a banilor.

Procurorii îl acuză pe primarul din Corbeanca că ar fi primit, pentru restituirea unor terenuri, mită de aproape 4 milioane de euro, cash sau în terenuri vândute ulterior de edil.

În același dosar a fost reținut și omul de afaceri Robert Ilie Mihăilă, care ar fi nepot al primarului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati