Primarul de la Sectorul 2 a intrat în conflict cu salubritatea: reîncepe nebunia în București

Primăria Sectorului 2 din București este în conflict cu compania de salubrizare care face curățenie în zonă. Părțile se confruntă în instanță, iar ultima decizie a judecătorului este în favoarea Primăriei, anunță primarul Radu Mihaiu pe Facebook. 

După alegerile locale, noii edili au încercat să renunțe la contractul de exclusivitate pe care compania de salubrizare îl deține pentru curățenia în Sectorul 2, dar instanța a respins demersul.

Totuși, în urma deciziei judecătorești, Primăria Sectorului 2 a obținut dreptul de a face unele modificări în contract.

„Curtea de Apel București s-a pronunțat în procesul privind actul adițional numărul 62 din contractul cu Supercom. Sună benign și plictisitor, dar această decizie are implicații majore. Primul efect e că rămâne valabilă exclusivitatea Supercom-ului în Sectorul 2. Sunt multe argumente pro și contra acestui fapt, dar deciziile judecătorești se execută, nu se discută. Fie că ne convine, fie că nu, până nu se va finaliza o nouă licitație, vom rămâne cu acest operator de salubritate. Al doilea efect e că din acest moment avem opțiunea să încheiem acte adiționale noi, în litera legii. Tarifele la care lucrăm acum pot fi incluse în contract, astfel încât noul sistem să fie bătut în cuie. Putem adăuga la planul de curățenie străzile noi sau aleile care nu au fost cuprinse la ultima actualizare, astfel încât să putem igieniza întreg sectorul. Putem corecta anomalii precum costul prohibitiv pentru spălarea străzilor. Putem inclusiv să adăugăm operațiuni noi, dacă avem nevoie. Nu e o lume perfectă, dar măcar acum știm clar cu ce instrumente lucrăm. Ne vom folosi de ele să actualizăm serviciile de salubrizare, de data aceasta în interesul cetățenilor!”, a explicat primarul Radu Mihaiu în luna februarie.

Ulterior, unele modificări anunțate de primar au fost adoptate de Consiliul Local. Compania de salubrizare a atacat decizia în instanță și a pierdut, a dezvăluit Radu Mihaiu.

„Imperiul contraatacă, dar lovește pe lângă. Supercom ne dă în judecată la fiecare pas. Au cerut suspendarea hotărârilor consiliului local care introduc noua filosofie de gestionare a gunoiului. Ar fi vrut să rămână totul ca până acum, că le mergea tare bine. Însă instanța a zis NU și le-a respins cererea. Mergem înainte”, a anunțat joi, primarul Sectorului 2.

Radu Mihaiu a câștigat alegerile locale promițând, printre altele, revizuirea contractului cu operatorul de salubrizare și ieftinirea serviciilor plătite de populație pentru acest serviciu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati