Primarul din Mioveni reținut în urma perchezițiilor. Ce spune avocatul său?

0
192
foto: Ziarul Argesenilor

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reţinut de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, după mai multe ore de audieri.

„Pur şi simplu s-a îndeplinit procedura normală de aducere la cunoştinţă a acuzaţiilor şi întocmirea actelor de procedură privind luarea măsurii de reţinere pentru 24 de ore, în calitate de suspect. (…) Practic, domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunţătorului, lucru pe care, în mod evident, domnul primar îl neagă şi cu siguranţă nu cred că s-a întâmplat aşa, (…) iar astăzi l-a chemat să restituie suma de 10.000 de euro domnului denunţător, pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Domnul denunţător a ştiut de ce îl cheamă şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a declarat avocata primarului, Ingrid Alexandrescu.

Ea a precizat că primarul şi denunţătorul se cunosc de 30 de ani şi sunt prieteni.

„Domnul primar a fost foarte deschis, a dat declaraţii, a spus că nu este adevărat, se consideră nevinovat şi că nu se aştepta la o astfel de întâmplare”, a mai spus avocata.

Primarul oraşului Mioveni, social-democratul Ion Georgescu, este cercetat într-un dosar de trafic de influenţă, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, edilul ar fi fost prins în flagrant, în urma unui denunţ, în timp ce înapoia unei persoane, medic, suma de 10.000 de euro, bani primiţi anterior de la aceasta ca avans dintr-o sumă totală de 30.000 de euro ce ar fi fost pretinsă pentru a-i facilita angajarea la spitalul din Mioveni.

Sursa AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.