Primarul din Popești Leordeni vrea drone pentru identificarea celor care aruncă deșeuri ilegal

Identificarea celor care au umplut orașul Popești Leordeni cu gunoaie se va realiza mult mai rapid, promit autoritățile locale. Acestea au anunțat că au fost achiziționate două drone care vor survola orașul zilnic, anunță Observatorul Prahovean.

Fiecare dronă este în valoare de aproximativ 120.000 lei, potrivit primarului din Popești Leordeni. Achiziția a fost realizată cu fonduri europene nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Nu înainte de a vă invita să le vedeți în clipul atașat, atrag încă o dată atenția celor certați cu legea, că șansele să evite amenzi maxime și confiscarea mașinilor devin minime dacă vor fi prinși aruncând deșeuri ilegal. Și vor fi prinși!”, a susținut Petre Iacob, primarul orașului Popești Leordeni, care a postat un video pe o rețea de socializare.

Potrivit primarului, cele două drone se pot pilota doar de persoane instruite special cu examen și licență de zbor. Echipamentele pot survola cu ușurință tot orașul ajungând ușor până la 8 km distanță și 120 m înălțime. Pot fi înălțate până la 500 m dar 120 este limita legală.

  • Dronele sunt prevăzute cu sistem Night-Vision. Li se pot ”atașa și o goarnă foarte puternică, accesorii care deja există, existând posibilitatea de a comunica cu persoanele vizate și a le da indicații audio astfel încât să înțeleagă că nu au unde să se ascundă până la sosirea echipajului de poliție”, după cum a precizat primarul.

Primarul orașului a mai anunțat că, tot cu ajutorul dronelor, pot fi realizate hărți actualizate precum și identificarea anexelor gospodărești/piscinelor și alte construcții nedeclarate la oficiul de taxe și impozite.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati