Primarul general al Capitalei anunţă etapa a doua pentru voucherele de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni că va exista etapa a doua pentru voucherele de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare.

Până în prezent, au fost utilizate aproximativ 2/3 dintre voucherele distribuite către beneficiarii programului de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare. Termenul limită de utilizare a acestora – 30 septembrie 2019 va fi prelungit cu încă 2 luni.Pentru că interesul este crescut, pregătim o a doua etapă a programului.

Măsura face parte din setul de acţiuni prevăzute în Planul Integrat de Calitate a Aerului, pe care l-am elaborat tocmai pentru a integra într-un singur document tot ce avem de făcut pentru un aer mai bun în Bucureşti: o parte dintre ele sunt deja încheiate sau aflate în derulare.”, a declarat primarul general, potrivit unui comunicat al PMB.

Primăria Municipiului Bucureşti a livrat în luna iunie carnetele de ecovouchere către toţi cei 4.193 de beneficiari ai „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere”, ce are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului din Capitală.

Fiecare beneficiar a primit un carnet de ecovouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei. Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie parţial sau câte o filă individual, în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi „prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetică superioară.

Programul, dimensionat pentru 6.000 de beneficiari, a demarat în anul 2018, având data de 21 februarie 2019 ca termen limită pentru depunerea dosarelor. În urma verificării îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate din Regulament a celor 6.000 de participanţi înscrişi, în Program au fost acceptaţi 5.000 de proprietari.

Grupul de lucru constituit in vederea implementării Programului a verificat dosarele depuse, fiind admise 4.193 de dosare si respinse 49 (pentru neîndeplinirea condiţiilor obligatorii de eligibilitate).

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati