Primarul Nicuşor Dan anunţă înfrăţirea dintre Bucureşti şi Kiev

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, luni, înfrăţirea dintre Bucureşti şi Kiev. De asemenea, CGMB a aprobat şi un protocol între ASSMB şi Crucea Roşie Română, alocând 5 milioane de lei pentru cumpărarea de medicamente şi materiale sanitare cu destinaţia Ucraina.

”Bucureştiul este în continuare alături de ţara vecină Ucraina, care e afectată de război şi are nevoie de ajutor. La propunerea grupului PNL, am votat azi în Consiliul General două hotărâri”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a precizat că a aprobat un protocol între ASSMB şi Crucea Roşie Română, alocând 5 milioane de lei pentru cumpărarea de medicamente şi materiale sanitare cu destinaţia Ucraina. ”

Vom face achiziţii de urgenţă şi vom asigura un transport cât mai rapid către graniţă, de unde convoiul va fi preluat de către vecinii ucraineni”, a arătat primarul Capitalei. ”De asemenea, pentru a ne arăta solidaritatea cu capitala Ucrainei aflată acum sub asediu, am hotărât să aprobăm înfrăţirea dintre Bucureşti şi Kiev. Ne apropie aceleaşi valori europene, ne apropie dorinţa de pace şi colaborare”, a mai afirmat primarul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati